Barcelona így nyújtja olcsón is a legtöbbet

A mesés Barcelona
A mesés Barcelona

Barcelona, a katalánok fővárosa sokunk áhított úti célja. Mind álmodozunk róla, hogy reggel nyakunkba vesszük a várost és gyönyörködünk a páratlan építészetben, a múzeumokban, a teraszokról lelógó virágfüggönyökben.

Délután későn ebédelünk egy napsütötte teraszon, miközben szangriát szürcsölgetünk. Este pedig a tengerpartról, pálmafák alól nézzük a naplementét. Egyszerre szívjuk magunkba a kultúrát és pihenjük ki az otthonról hozott fáradtságot. De megengedhetjük mi ezt magunknak? Barcelona sajnos nem olcsó, de megmutatjuk, hogyan hozhatod ki nyaralásodból a legtöbbet, kevesebbért!

Utazás

Budapestről már a Wizzair és a Ryanair is indít járatokat, naponta akár többet is. Így időben foglalva, feladott poggyász nélkül nem kell horror árakra számítani. A nyári főszezonon kívül akár tizenöt-húszezer forintból is kijöhet a retúrjegy. Igazság szerint a katalán függetlenségről szóló szavazás és viták kirobbanása óta sokat estek a repülőjegy árak. Barcelona azonban nyugodt, nem kell zavargásokra számítani. Jelenleg a legnagyobb tüntetésnek az ablakokba akasztott sárga szalagok számítanak, amelyek a függetlenséget jelképezik.

Szállás

A hotelárak igen borsosak, azonban Airbnb-n kifoghatunk egy-egy jó ajánlatot. Így bár a szobaszerviztől el kell tekintenünk, de saját konyhával felszerelt lakásban nyaralhatunk, méghozzá a város szívében.

Belépők

Barcelona építészeti öröksége páratlan. Ha már ott vagyunk, vétek lenne kihagyni Gaudí méltán híres építményeit. A Casa Battló, a Güell park és a Sagrada Familia mind-mind kötelező látnivalók, ha a városban járunk. A belépőket azonban mindenképpen online vásároljuk! Így nem csak olcsóbb, de a sorban állást is elkerülhetjük.

Tömegközlekedés

Egyetlen buszjegy két euró húsz centbe kerül. Tehát ha csak nem megyünk nagyon messze, érdemes kényelmes cipőbe bújni és gyalog felfedezni a várost. Barcelona viszont hatalmas, tehát amennyiben nem vagyunk szuper kondiban, egyszer-egyszer kénytelenek leszünk használni a tömegközlekedést. Mielőtt azonban buszra pattannánk, nézzünk csak rá az Uberre! Ha két vagy több fővel utazunk, nagy esély van rá, hogy olcsóbban kijövünk, ha kocsit hívunk, a kényelemről nem is beszélve.

Étkezés

A fő turista ösvényektől két utcácskával beljebb már elfogadható áron találhatunk ebéd menüket. A teraszon ücsörgésnek azonban ára van. Méghozzá szó szerint, ugyanis extra szervizdíjat számolnak fel a kültéri kiszolgálásért. Ez azonban a legtöbb esetben, ha nem is kötelező, de elfogadható kiadás. Hiszen nincs is jobb egy finom tapas mellett elmerülni a helyi forgatagban.

Dávid Rebeka

Még nincs repülőjegyed a nyárra? Last minute úti cél ajánló

 

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>