Bakancslista 50 fölött: annyi mindent nem szerettem még!

Bakancslista 50 fölött
Bakancslista 50 fölött

Régóta vágyakozol egy meg nem valósult utazás után? Kipróbálnád a bunjee jumpingot, amíg a tested is bírja a gyűrődést? Több éve szeretnél magadra egy tetoválást csináltatni? Esetleg visszaülnél az iskolapadba, hogy valami teljesen új dolgot tanulj? Hidd el, soha sem késő megvalósítani régi álmaidat, még 50 fölött sem!

Új frizura, új nő

Mindig is arról álmodoztál, hogy teljesen új frizurát csináltass magadnak. rövidre vágatnád a hajad vagy szokatlan színűre színeznéd? Keresd meg azt a modellt, amilyenre szeretnéd változtatni, és keresd meg azt a fodrászt, aki ezt a legjobban megvalósítja. A lényeg, hogy autentikus legyél önmagaddal, a környezet reakciója úgy is változatos lesz.

Tetoválás 50 fölött

A tetoválás kérdése még fiatal korban is gondolkodásra késztet: bár már léteznek olyan technikák, amelyek segítségével a tetoválás eltüntethető, a döntés mégis hosszabb távra szól. De ha már régóta tetszik az ötlet, hogy egy pillangó díszítse a hátad, vagy valami személyes szimbólumot szeretnél magadon viselni, vágj bele! Soha nem késő egy megbízható szakember által elvégzett tetoválás elkészítése, ha ezzel inspirációt nyersz, és egy régi vágyadat teljesíted be.

Hurrá utazom!

Ha egy bizonyos ország vagy város felfedezése régen a terveid között szerepel, érdemes azon dolgozni, hogy ez a terv se maradjon le a bakancslistádról. Ha van partnered az úthoz, az nagyon jó, de ha nincsen, az a helyzet is inspiráló lehet. Amennyiben kellőképpen előkészítetted az utazást és egészségügyi probléma sem akadályoz, bátran vágj bele. A komfortzónádból való kilépés sok meglepetést hordozhat magában: felejthetetlen találkozásokat, új dolgok és preferenciák felfedezését, emberi kalandokat.

Szellők szárnyán

Kipróbálnád a repülést, az ejtőernyős ugrást vagy a bungee jumpingot? Túl öregnek érzed magad hozzá? Nem biztos, hogy igazad van. Kétségtelen, hogy ezeknél a sportteljesítményeknél fontos a dolgok előkészítése: orvosi felmérés, a szabályok ismerete, alapos felkészülés. De ha mindez megvan, és már több éve, vagy akár évtizede nagy álmod, hogy a levegő ura légy, vágj bele. Mikor, ha nem most?

Új hobbi, új világ

Már gyerekkorod óta vonz a fazekasság, vagy régóta szeretnél spanyolul megtanulni? Minden egyes új terület meghódításával, a személyiségünk újabb és újabb részét fedezhetjük fel. Itt már nem a teljesítményorientáltság a lényeg, hanem a felfedezés öröme. Ilyenkor már csak élvezzük a tanulás és a tapasztalás boldogságát. Ugyanez érvényes akkor is, ha hosszabb tanulmányt akarunk folytatni. Bár érdemes a tanulásra szánt időt kisebb szakaszokra bontani, részcélokat megfogalmazni, amelyek sokkal reálisabbá teszik azok sikeres elérését. Mindez elősegíti azt, hogy az álmunk vezéreljen úgy, hogy mindeközben a realitás talaján tudjunk maradni.

Új kapcsolatok 50 fölött

Egy bizonyos kor után talán természetes folyamat, hogy kevésbé vagyunk nyitottak új kapcsolatok kialakítására. A régebbi kapcsolatokban meglévő, hosszan felépített bizalom, vagy a többször megélt szerelmi kapcsolat és csalódás idővel kialakít egy önvédelmi rendszert bennünk. Ezzel együtt is érdemes nyitnunk az új kapcsolatok felé. Ha például pontosan megfogalmazzuk, hogy milyen elvárásokat támasztunk egy új pár keresésénél, akkor könnyebben megtalálhatjuk a módját az ismerkedésnek. Ennek a terepe lehet az internet, egy közös hobbi által létrejött közösség, egy vallási vagy közös életmódot folytató csoport.

5 jó tanács a bakancslista megvalósításához

  1. Hogyan tudod a legpontosabban meghatározni a célodat 50 fölött? Körültekintően fogalmazd meg, hogy mit szeretnél, milyen időintervallumban és tervezd meg, hogy mi kell ahhoz, hogy mindezt megvalósítsd.
  2. Ha holnap meghalnál, mennyire sajnálnád, hogy az említett tevékenység kimaradt az életedből?  Ez a kérdés szembesíthet azzal, hogy mennyire fontos érzelmileg neked, és mi mindent tennél meg azért, hogy megvalósítsd az álmaidat.
  3. Külső vagy belső motiváció hatására akarsz megtenni valamit? Lehet, hogy több időt vesz igénybe, de érdemes alaposan körüljárni a motivációnkat. Tényleg szívből meg akarod csinálni az említett tevékenységet? Képesnek érzed magad rá és most van itt az ideje? Vagy az ego vezérel és bizonyítani akarsz a környezetednek? Vagy valami egyéb dolgot kompenzálsz ezzel? Ha az előbbi, akkor érdemes belevágni. Ha az utóbbiról van szó, fontosabb mélyebben megismerni a motivációnkat és azután dönteni.
  4. Mi akadályoz abban, hogy megvalósítsd a tervedet? Sokszor a saját negatív hiedelmeink azok, amelyek megakadályozzák, hogy belevágjunk a nagy kalandba. Túl öregnek hisszük magunkat, félünk, hogy mit fognak szólni mások. Vagy egyszerűen kevésnek tartjuk az önbizalmunkat ahhoz, hogy valami teljesen új dologba fogjunk bele. Érdemes ezekkel a kifogásokkal szembenézni, és stratégiát kialakítani ahhoz, hogy hogyan tudod ezeket az akadályokat leküzdeni.
  5. Mit nyerhetsz ezzel az új tapasztalattal? Ha pozitív energiákkal vágsz bele egy új dolog felfedezésébe, akkor az érezhetően segít a továbbiakban is végigvinni a folyamatot. Elégedettséggel tölthet el, hogy egyre többet ki tudsz pipálni a bakancslistádból.

(Manga-Zoltán Zsófia)