Azért tűnik fel újra az exünk, hogy kiderüljön, okosabbak lettünk-e!

Ha az ex újra megkeres, gondold át, miért
Ha az ex újra megkeres, gondold át, miért

Bizony, gyakran csak azért küldik az égiek az exünket, hogy leteszteljük, tanultunk-e bármennyit is a hibáinkból, okosabbak lettünk-e bármivel. Ha az ex újra feltűnik a színen, négy kérdést kell csak feltennünk magunknak.

Miért szakítottunk?

Az emberi emlékezet vicces dolgokra képes, szívesen feledteti el velünk azt, ami rossz, és emlékeztet minket egyedül a szépre, a jóra. Kontrollálnunk kell a gondolatainkat, időt kell hagynunk magunknak rá, hogy a szép emlékek után a rosszak is újra derengeni kezdhessenek. Tedd fel magadnak a kérdést: miért szakítottunk? Mielőtt második esélyt adnál, alaposan át kell gondolnod, mi vezetett a végig.

Megváltozott az exem?

Egyeseknek kiváló a beszélőkéjük, ám a tettek sokkal többet árulnak el a szavaknál. Ha az exed azt bizonygatja, hogy megváltozott, ne higgy neki rögtön, keress bizonyítékot! Ha az, amit tesz, nincs összhangban azzal, amit mond, ne higgy neki! Jobban kezeli a dühkitöréseit? Tisztelettudóbb? Jobban bánik a pénzzel? Jobban odafigyel rád?

Miért akar újra összejönni velem?

Kikosarazta a 22 éves táncos lány, aki miatt elhagyott téged? Nehéz időszakot él meg a munkahelyén? Kiszagolta, hogy van valakid? Mindenképpen járj utána, miért kopogtat újra az ajtódon, ugyanis korántsem biztos, hogy a jó indokok miatt teszi. Persze az is lehet, hogy őszintén szeret téged és rájött, kit veszített el, de benne van a pakliban az is, hogy csak átmeneti pótléknak kellesz.

Van valami, amit tényleg hiányolok benne?

ad

Van bármi, amit őszintén, tiszta szívedből hiányolsz a másikban, vagy csak intimitásra vágysz és magányos vagy? Lehet, hogy hiányzik a szex, vagy a jó humora, de ha mélyebben is átgondolod a történteket, lehet, hogy a negatív oldalról több minden jut az eszedbe.

Ráadásként még egy kérdést megéri átgondolnod, mert ez az, ami valódi választ ad majd. Ő hiányzik, vagy csak hiányzik valaki? Mert nagyon nem mindegy, mi a válasz.

(M.F.) A cikk forrása itt >>

Válás 31 év után, avagy kapuzárási pánik a pasiknál

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>