Az uborkás víz nem csak kiváló nyári szomjoltó, de rengeteg egyéb hasznos tulajdonsággal is bír. Csak dobj néhány karika uborkát a vizes palackodba, és turbózd fel az immunrendszered!
Mi is az az uborkás víz?
Nem árulunk zsákbamacskát, az uborkás víz az, aminek hangzik. Tehát néhány szelet uborka vízben áztatva. Így az uborkában található ásványi anyagok kioldódnak a vízbe. Ezáltal nem csak hidratáltságunkat őrizhetjük meg, de a szervezetünk is új erőre kap. Az uborkás víz ugyanis C-vitamint, béta-karotint, mangánt és többféle antioxidánst tartalmaz, sőt, még az íze is finom!
Nézzük, mi mindenre jó az uborkás víz, a szomjoltáson kívül!
1. Ápolja a bőrt
Az uborkás víz rengeteg antioxidánst tartalmaz, amelyek sikeresen semlegesítik a szabadgyököket. Ezáltal elkerülhető az oxidatív stressz, ami a ráncok és az öregségi foltok kialakulásáért felelős. Az uborkás víz lassítja az öregedést és segít megtartani a bőr feszességét.
2. Fogyaszt
Köztudott, hogy a szomjúság érzést gyakran tévesztjük össze az éhséggel. Az uborkás víz folyamatos fogyasztása azonban teltségérzetet okoz. Ezáltal elkerülhetjük a két étkezés közötti fölösleges kalóriabevitelt.
3. Szíverősítő
Az uborkás víz rengeteg káliumot tartalmaz, ami elősegíti testünk kiegyensúlyozott működését. Csökkenti a vérnyomást, valamint a szívroham, az agyvérzés és a szívkoszorúér megbetegedések kockázatát.
4. Csonterősítő
A csontok megerősítésében és az osteoporosis elkerülésében is szolgálatunkra lehet az uborkás víz. A benne található szilícium és mangán ugyanis pontosan ezekben játszik fontos szerepet.
5. Küzd a rák ellen
Kutatók felfedezték, hogy az uborka tartalmaz egy egészen egyedi vegyületet, a cucurbaticint. Ez az antioxidáns rendkívül eredményesen dolgozik a szervezetünkben, ezért sok tanulmány tárgyát képezi. A tapasztalatok pedig azt mutatták, hogy rendszeres fogyasztásának hatására csökkenhet a prosztatarák kialakulásának kockázata.
6. Méregtelenít
Minél több uborkás víz kerül a szervezetünkbe, annál több távozik belátható időn belül. Azonban nem egyedül, hanem karöltve a felhalmozódott, káros méreganyagokkal. Hatására az anyagcsere felgyorsul és hatékonyabban működik.
7. Izmosít
Az uborkás víz egy méltatlanul elhanyagolt összetevője nem más, mint a szilícium-dioxid. Ez az ásványi anyag a kötőszövet létfontosságú alkotóeleme, mely segíti az izomnövekedést és a tónusosság elérését.
Hogyan készül az uborkás víz?
- Egy pohár vízhez adj három-négy szelet uborkát!
- Tegyél hozzá jeget, és győződj meg róla, hogy az uborkák elmerültek a vízben!
- Fogyasztás előtt várj tíz-tizenöt percet!
- Ha elfogyott a víz, tölts utána nyugodtan! Ugyanazokat az uborkákat egy egész napig felhasználhatod!
(D.R.) A cikk forrása itt >>
Bőrápolási szokások, amelyeket 50 fölött minden nőnek ismerni kell (1.)
Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva >>