Az SMR henger segít visszanyerned fiatalos formád

SMR henger a fiatalos mozgásért

Az elmúlt években az SMR henger a legtöbb edzőterem kötelező kiegészítője, valamint fitness témával foglalkozó oldal egyik legkedveltebb témája lett. De mit tud egy kis henger, ami ilyen szuper? És legfőképp: hogyan segít neked megfiatalodni?

Egy kis elmélet: mi a fascia és miért fontos neked?

A fascia egy kötőszövet, ami az egész tested behálózza. Olyan, mint egy óriási pókháló, ami beborítja, védi és rendszerbe köti az izmaid, csontjaid, belső szerveid, stb. Fontos szerepet játszik továbbá a testkontúr kialakításában, a szövetek regenerálásában és a mozgás biztosításában.

Dióhéjban az egészséges fascia fájdalommentes és könnyed mozgást eredményez, míg a rugalmatlan fascia fájdalmas, robotszerű mozdulatokat. Sajnos azonban az életed során bekövetkezett sérülések, a túlterhelés, valamint a szervezet kollagéntermelésének csökkenése miatt csökken a rugalmassága. Ez a vér-és nyirokkeringés hatékonyságának romlását, a szövetek tápanyagellátásának akadályozását és a mozgás torzulását eredményezi.

Hogyan fiatalít meg a SMR henger?

Az SMR henger használata rugalmasabbá teszi a fasciát, ezáltal könnyebb és könnyedebb is lesz a mozgásod. Növeli továbbá az ízületek mozgástartományát, mobilisabb és hajlékonyabb leszel tőle. Segítségével a korábban fájdalmas mozdulatok ismét kényelmesek lesznek.

Egy példa: ha Te is egész nap a monitort bámulod, jó eséllyel érzed, hogy “beáll” a nyakad és a vállad. Ez azért – is – van, mert a túlterhelés (az előre nyújtott nyak és helytelen fejtartás) miatt a fascia rugalmatlanná válik. A napi rendszeres SMR hengerezés segít visszaállítani a rugalmasságát, ezzel nem csak a fájdalmakat szüntetheted meg, de a válladon lévő teher érzésétől is megszabadulsz.

A lazítás mellett ráadásul tonizálásra is használhatod az SMR hengert, ha gyorsabban mozogsz rajta. Ezzel tónusosabbá, formásabbá varázsolhatod a tested körvonalát és fiatalosabb formát érhetsz el.

Természetesen nem szeretnénk senkit abban a hitben ringatni, hogy az SRM henger használatától újra huszonötnek fog tűnni. A természetes öregedést nem kerülheted el vele, de a mindennapjaidat megnehezítő fájdalmat hatékonyan csökkentheted és mozgásod is könnyedebbé, kecsesebbé teheted.

Miben érezhetsz rögtön változást?

Már 6-8 perc SMR henger használattal növelheted a mozgástartományod. Próbáld csak ki, hogy a hengerezés előtt és után is megnézed, hogy előrehajlásból meddig érnek az ujjaid a lábszárad mentén!

Fontos! Mielőtt elkezded a használatát, tájékozódj részletesen, hiszen vannak kontraindikációk (például csontritkulás, gerincferdülés, trombózis veszélye), amik esetén nem szabad alkalmazni. Emellett a helyes használat miatt is érdemes profi videókat keresned hozzá, nézd meg például a WILLGO.Life csatornán lévő videósorozatot.

SMR henger (Foam Roller) alapok – láb

Ma a masszázshenger, másnéven smr henger (foam roller) sorozatot folytatva, a comb hengerelését mutatom meg nektek. Ha kiváncsiak vagytok, miért hasznos, és …

Olvasd el a témában korábbi cikkünket is:

A masszázs henger használata segít megszabadulnod az izomfájdalmaktól

A cikk forrásaként a Balance Academy fasciaelméleti és SMR hengerezési képzése szolgált.

Kiemelt kép forrása: People photo created by Racool_studio – www.freepik.com