Az otthoni edzés ingyen is lehet hatékony

otthoni edzés háztartási eszközök segítségével

Az otthoni edzés beiktatása a mindennapjaidba talán a legjobb döntés, amit most meghozhatsz. Fizikailag és mentálisan is felfrissít, nagy szerepet játszik az immunrendszer erősítése terén és segít, hogy formába lendülhess a nyári időszakra. Bele is vágnál, de nincsenek hozzá eszközeid? Az sem probléma, egyszerű házi módszerekkel mindent pótolni tudsz!

Súlyzók helyett

Ha erősíteni szeretnél, de nem szereztél még be súlyzókat, akkor sem kell azonnal a webshopokat bújnod. Eleinte bőven elég, ha otthoni használati tárgyakat hasznosítasz. Ez már csak azért is jó, mert kitapasztalod, hogy milyen súlyokra lesz szükséged, és mire a vásárlásra kerül a sor, biztosan a neked megfelelőt választod.

Kis kézisúlyzó helyett használhatsz vízzel feltöltött flakonokat vagy vastagabb könyveket. Akár a nagyobb súlyokat is helyettesítheted egy zsák krumplival vagy hagymával (persze ezeket érdemes betenned egy párnahuzatba, hogy ne szóródjanak mindenfelé a lakásban). Gazdiként pedig a legegyszerűbb megoldás, ha a bontatlan állateledeles csomagot emelgeted.

Sőt, még súlyzórudat is készíthetsz háztartási eszközökből! Fogj két vödröt, pakold tele őket súllyal – ez lehet a fentiek közül bármi, de tehetsz bele néhány zsák rizst is – majd a füleiket fűzd rá egy felmosóbotra. Máris kész a kétkezes súlyzód, a belepakolt súlyok mennyiségétől függően pedig még állítani is tudod.

Nem kell step pad!

Ha van otthonodban lépcső, meg is született a megoldás. Ha viszont nincs, akkor sem kell rögtön step padot vásárolnod, próbálj ki otthoni verziókat! Keress egy nagyobb alakú, régi dobozt és pakold tele könyvekkel! Ezzel megkíméled a könyveket, de a doboz sem fog beszakadni alattad.

Ha így is félted a könyveidet, egy felcsavart szőnyeggel vagy egy alacsonyabb sámlival is remekül pótolhatod a step padot, hogy a hiánya ne álljon az otthoni edzés útjába.

Eddz saját testsúllyal!

Nem törvényszerű, hogy az edzéshez eszközöket kell használnod. A saját testsúlyos edzés rendkívül hatékony, mégis kímélő módja a testmozgásnak, amibe 50 felett is bármikor bátran belevághatsz! Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a saját testsúlyos edzés kimerül a fekvőtámaszokban, felülésekben és hasprésekben. Ez pedig még azelőtt eltántoríthat az otthoni edzés ötletétől, hogy egyáltalán belekezdenél. Megnyugtatunk: ez messze nem így van! A saját testsúlyos edzés szinte végtelenül kombinálható gyakorlatot kínál. Böngéssz a Youtube videók között vagy vegyél részt a számtalan ingyenes live edzés egyikén, amik a közösségi médiában terjengenek!

Iktasd be a testmozgást a mindennapjaidba, legyen az edzés napi rutin!