Az őszülés lassítható néhány otthon is elkészíthető pakolással

Az őszülés üteme csökkenthető
Az őszülés üteme csökkenthető

Mindnyájan fiatalok szeretnénk maradni, azonban az időt sajnos nem tudjuk megállítani. A bőr korosodása és az őszülés az idősödés két fő jele. Az őszülés egy természetes folyamat, a negyvenes éveink közepétől általában folyamatosan új ősz szálak tűnnek fel. Ez sokként hat ránk, és próbálunk tőlük megszabadulni, ameddig csak lehet. Éppen ezért mutatunk két jól bevált praktikát, amivel késleltetheted az ősz szálak megjelenését. 

Mandulaolaj és citrom

A mandulaolaj tele van E vitaminnal, ezáltal természetes orvosságként hat a ráncok ellen. A mandulaolaj kimondottan előnyös a hajunknak is. A fejbőrre juttatott mandulaolaj megelőzi az idő előtti őszülést. Felfrissíti a hajhagymákat, és gátolja a töredezést. Továbbá eltünteti a korpát, és csillogóvá varázsolja a hajunkat. A citrom a B és C vitaminok egyik fő forrása, és éppen ezek a vitaminok serkentik a hajnövekedést és tápanyagokkal látják el a hajhagymákat.

Hozzávalók: 2 evőkanálnyi mandulaolaj

3 evőkanálnyi citromlé

Elkészítés: keverd össze a mandulaolajat és a citromlevet egy tálban, kend fel a fejbőrödre, majd 30 perc után mosd le samponnal!

Hagyma és citromlé

A hagyma egy hagyományos gyógyír a ritkuló és hulló hajra. Mindemellett az őszülés problémáját is remekül kordában tartja. A hagyma nedve segít visszaállítani a haj eredeti árnyalatát, a citrom pedig csillogást biztosít, és megakadályozza a zsírosodást.

Hozzávalók: 3 teáskanálnyi hagymalé

2 teáskanálnyi citromlé

Elkészítés: keverd össze a hagymalét és a citromlevet egy tálban, majd egyenlően kend szét a fejbőrödön és a hajadon, harminc perc után mosd le növényi samponnal, ismételd meg ezt a folyamatot hetente négyszer-ötször, lehetőleg két héten át!

(K.D.)

A cikk forrása itt >>