Az örök kérdés: hogyan lehetséges a tyúkszem eltávolítása?

A tyúkszem eltávolítása otthon is sikerülhet
A tyúkszem eltávolítása otthon is sikerülhet

Amennyiben kétségbeesetten kutatod, hogyan lehetséges a tyúkszem eltávolítása, tisztában vagy vele, milyen fájdalmas tud lenni ez a kis duzzanat. Szerencsére van rá megoldás! A tyúkszem eltávolítása természetes módon vagy orvos bevonásával történik. Sőt, ha megérted, hogyan keletkezik a tyúkszem, a megelőzés lesz a kedvenc megoldásod. Nézzük tehát, mit érdemes tudni a tyúkszem eltávolításáról!

Mi az a tyúkszem?

A tyúkszem nem valamiféle súlyos betegség. Valójában a bőr megvastagodása, mely a nyomás és a súrlódás hatására jelentkező védekező mechanizmus. Hasonlít a bőrkeményedésre, azonban sokkal kisebb területet foglal el, és rendelkezik egy érzékeny központtal, ami a fájdalmat okozhatja.

A tyúkszem eltávolítása természetesen

A tyúkszem eltávolítása akár otthon, természetes módszerekkel is kivitelezhető. Íme, a megoldás öt, egyszerű lépésben!

  • Tölts fel egy lavórt meleg vízzel és áztasd benne a lábad tíz percig! A gyakorlottak szerint egy kis almaecet, sütőpor vagy citromlé fokozza a hatást.
  • Egy habkővel gyengéden, körkörös mozdulatokkal kezd el reszelni az érintett területet. Amennyiben túlzásnak érzed a habkövet, használj egy tiszta körömreszelőt!
  • Kezelés után hidratáld a tyúkszemet és környékét! A krém tartalmazzon szalicilsavat, ammónium-laktátot vagy karbamidot, mivel ezek az összetevők lágyítják a tyúkszemet.
  • A további irritáció elkerülése végett, szerezz be egy talpbetétet!
  • Amennyiben nem sikerül a tyúkszem eltávolítása vagy cukorbetegséged van, mindenképpen kérd ki orvos véleményét!

A tyúkszem megelőzése

A tyúkszem eltávolítása gyakran több macerával jár, mint gondolnánk. Ezért a legjobb, amit tehetünk ellene, ha esélyt sem adunk a megjelenésre. Nézzük, hogyan védekezhetünk, hogy megelőzzük a bajt!

Válasszunk olyan cipőt, ami tökéletesen illeszkedik a lábunkra. A túl szűk cipők ugyanis a tyúkszem első számú okozói. Fontos, hogy lábujjaidnak elég helye legyen a cipőben és ne nyomódjanak össze. Ha kell, vidd el a cipőd suszterhez és tágíttasd ki egy kicsit!

Vásárolj vastag zokninkat! A zokni segíti kipárnázni a belső teret és csökkenti a talpadra nehezedő nyomást. Azonban légy figyelmes, a vastag zokni szélesebb cipőt kívánhat!

Rendszeresen ápold lábaidat! Hidratáld a talpakat és radírozd le az elhalt hámsejteket! Valamint a lábkörmöd is legyen mindig rendben tartva! Akkor nagy baj már nem érhet.

(D.R.)                                                                                       A cikk forrása itt >>

Egyszerű sarokpuhítás és könyökápolás napról napra

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>