Az online társkeresés megment a legrosszabb randiélményektől

Az online társkeresés veszélyei - Ezeket a pasikat kerüld el

Az internetes társkereső oldalakat lehet szeretni és utálni is. Megvannak a maguk hátrányai, de egy óriási előnyük biztosan van: terepet ad neked, hogy felmérd a pasit, mielőtt találkoznál vele. Használd is ki ezt a remek lehetőséget az online társkeresés során, és ha a következő férfi típusok bármelyikével is találkozol, rögtön tudni fogod, hogy nincs tovább.

Figyelj a jelekre, és kerüld el a lehető legmesszebbről a következő férfiakat:

Akinek kivillan a foga fehérje

Az első levelezések alkalmával még szimpatikus, szépen fogalmaz és úgy tűnik, minden rendben van vele. Aztán egyetlen mondatodon (lehet az bármi, nem is kell, hogy sértő legyen), megsértődik és megmutatkozik, milyen is igazából. Hirtelen kikel magából, a stílusa 180 fokos irányt vált és sértegetni kezd.

Biztos jól esne, ha visszaszólnál neki, de hidd el, nincs értelme. Az online társkeresés épp olyan jó terepet ad a trolloknak, mint bármely más online felület. A legkönnyebben úgy szabadulsz meg tőle, ha egyszerűen nem válaszolsz neki, vagy rögtön ki is törlöd a levelezést. Különben csak újabb fát dobsz a tűzre, a végeredmény pedig az lesz, hogy saját magad idegesíted rajta feleslegesen.

Aki egyszercsak eltűnik

Egy ideje már beszélgettek, kezdesz örülni, hogy vele végre tényleg lehet valami. Reggelenként rád ír, érdeklődik, hogy hogyan telik a napod, ő is megosztja veled az élményeit. Aztán eltűnik, mint szürke szamár a ködben, te pedig keresed, hogy mit ronthattál el. Semmit! A hiba nem benned van, ő nincs még készen egy kapcsolatra. Vagy csak játszadozni szeret vagy egyszerre több vasat tart a tűzben, és éppen egy másik felé kap. Ne szomorkodj utána, ilyen férfira úgysem alapozhatnál őszinte kapcsolatot.

Aki lehúzza az önbizalmad

Nem is kell, hogy szándékosan csinálja. De amikor egy nap a tizedik 70 feletti idős úr ír rád azzal, hogy milyen csinosnak tart, elkezdesz azon gondolkozni, hogy vajon miért csak a saját korosztályodnál 20 évvel idősebbeknek tetszel. Vajon ennyinek néznek téged is? Nem vagy annyira fiatalos, mint gondoltad?

Ugyanígy az is bántó lehet, amikor csupa olyan férfi keres meg, akik bár ne tettek volna ki képet magukról. Egy pillanatig sem állítjuk, hogy a külső alapján kellene ítélned, de azért mégiscsak jobban esik, ha egy sármos férfi írja azt, hogy csinosnak tart. A sokadik ilyen eset után pedig saját magad is megkérdőjelezed már.

Nehéz fejben eldönteni, de fontos, hogy ne alapozd a magadról kialakított képed a társkereső oldalakon tapasztaltakra!

Aki nem hagy békén

Talán mind közül a legrosszabb, akitől egyszerűen nem tudsz megszabadulni. Este hívogat olyan időpontokban, amikor maximum legközelebbi barátaid keresnéd, reggel pedig, mire felkelsz, ott egy újabb üzenet tőle.

Egy idő után egészen ijesztőbe is fordulhat a dolog, ezért fő az elővigyázatosság! Hasznos tipp az ilyen férfiak elkerülésére, hogy soha ne a saját e-mail címeddel regisztrálj a társkereső oldalakra és ne hagyd jóvá, hogy látható legyen a telefonszámod! Legjobb, ha külön erre a célra létrehozol egy e-mail fiókot, amivel mind a társkereső oldalakra tudsz regisztrálni, mind a beszélgetéseket folytathatod rajta.

Az online társkeresés szépsége, hogy az ilyen férfi típusokat már rögtön kiszűrheted, nem egy véget nem érő randi alkalmával derül ki, hogy mennyire rosszul döntöttél, hogy igent mondtál a meghívására.

Az online társkereséssel foglalkozó oldalak mumusai

Korábban is foglalkoztunk már a témával, összegyűjtöttünk egy sor férfitípust, akit messziről kerülj el a saját érdekedben. Ha nem olvastad cikkünket, itt pótolhatod:

Az online társkereső oldalak mumusai – Az ilyen pasikat kerüld el

Kiemelt kép forrása: Technology photo created by karlyukav – www.freepik.com