Az online ismerkedés aranyszabályai, amiktől neked is könnyebb lesz

Az online ismerkedés aranyszabályai

A világ nem egy tündérmese, aligha fogod megtalálni úgy a párod, hogy egyszerre nyúltok a kilincsért egy könyvesboltba menet (ha mégis, az persze szuper!). Ezért aztán az online ismerkedés vált a párkeresés első számú terepévé, aminek épp annyi hátránya is van, mint előnye. Fektessünk le néhány alapszabályt, amivel rengeteg kellemetlenségtől és felesleges stressztől kímélheted meg magad!

Mit tegyél és ne tegyél online ismerkedés során?

Nem kell mindenkivel beszélgetned! Eleinte még hízelgőnek is érezheted, hogy milyen sokan írnak neked, de hamar terhessé válik, amint rájössz, hogy 10-ből 2-3 ember olyan csak, akivel szívesen ismerkednél. Ezért fontos, hogy tudatosítsd magadban: nem kell beszélgetned olyanokkal, akikkel nem szeretnél, sőt, még csak visszaírnod sem kell mindenkinek!

Ne menj bele vitákba! Veled is megtörtént már, hogy kedvesen próbáltál kitérni a találkozó elől, de a másik fél csak nem akarta annyiban hagyni? Esetleg még rád is támadt? Sajnos nem tudod kivédeni, hogy belefuss egy-két udvariatlan emberbe, a legjobb fegyver viszont, ha nem mész bele a játékaikba. Egyszerűen köszönj el, és többet ne reagálj!

Bátran mondd meg, ha neked valami nem fér bele! A képek kérése az online ismerkedés egyik velejárója, te is szeretnéd tudni, hogy néz ki a potenciális jelölt, mielőtt randira vesztegeted az időd. Ha azonban olyat kér vagy küld, ami neked sok, nyugodtan mondd meg neki! Sőt, tegyél ugyanígy a kéretlen utalásokkal, a kellemetlen próbálkozásokkal is.

Ne attól függjön az önbecsülésed, hogy kik írnak neked! Azt ugyan beállíthatod, hogy te kikkel szeretnél ismerkedni, de arra sajnos nincs ráhatásod, hogy a profilod kik láthassák. Ez pedig könnyen ahhoz vezethet, hogy 20-30 évvel idősebb vagy akár csak a legkisebb mértékben sem vonzó emberek keresnek fel.

Legyél óvatos! Reméljük, hogy mondanunk sem kell, de soha ne add ki a lakcímed, telefonszámod az online társkereső oldalakon. Legjobb, ha létrehozol egy külön email fiókot, ahol beszélgetni, akár videotelefonálni tudsz a szimpatikusnak tűnő jelöltekkel. Ha pedig személyes találkozóra kerül sor, első alkalommal legjobb, ha nyüzsgő nyilvános helyre mentek.

Az online ismerkedés bizony nem könnyű, de lehet, hogy épp ott találod meg a párod, és visszapillantva majd megéri a sok hercehurcát. Egy kis segítség, hogy meg is találd őt: olvasd el korábbi cikkünket, és turbózd fel a társkereső profilod:

Hogyan lehetne jobb a Randivonal profilom? – Tippek a sikerhez

Kiemelt kép forrása: Technology photo created by karlyukav – www.freepik.com