Az idő többé nem kifogás: mutatjuk az 5 perces sminket

Akár két perc is elég egy egyszerű smink elkészítéséhez
Akár két perc is elég egy egyszerű smink elkészítéséhez

Tudjuk jól, hogy a legegyszerűbb smink is előnyösebbé teszi a megjelenésünket, mégis gyakran élünk azzal a kifogással, hogy nincs rá időnk. Kell, hogy legyen rá időnk! Most segítünk ebben, és bemutatunk három olyan egyszerű sminket, ami akár öt perc alatt is elkészíthető. 

1. Elegáns és csinos smink a hétvégi programokhoz

Ez a smink tökéletes a hétvégi kimenőkhöz. Hangsúlyt kap benne minden, ami fontos: a szemek, az ajkak és a szemöldök is. A videón látható Dominique földszínű szemhéjpúdereket választ, mellyel csodaszép, nem túl kirívó hatást keltő, füstös szemeket varázsol magának. Legyen szó egy barátnőkkel töltött estéről vagy családi összejövetelről, ebben a sminkben garantáltan kitűnünk majd a tömegből.

2. Minimalista, természetes smink

Dominique ebben a videóban az egyszerűségre fókuszál. Ha még az öt percet is sokallod reggelente, ez a két perces smink való neked. Gondolkozz el azon, mi fontos számodra, ha kifested magadat! Mit szeretnél igazán kihangsúlyozni? A minimalista, természetes archoz ne egy nehéz alapozót válassz, elég egy BB vagy CC krém. A szemeidet elég, ha szemceruzával, tussal és szempillaspirállal emeled ki, szemhéjpúderekre most nincs szükséged. Minimális bronzosító vagy pirosító az arccsontra, egy kevés ajakbalzsam a szádra, és már kész is van az üde smink! Az emberek körülötted elbizonytalanodnak majd, hogy van-e rajtad festék, vagy a természetes külsőd tündököl-e így.

3. Fiatalító smink

A Hot and Flashy blog arca egy öt perces sminket mutat be mindazoknak, akik fiatal korukban nem sminkeltek túl gyakran, de 50 fölött úgy érzik, szükségük van kozmetikumokra, hogy elfedjék az öregedés jeleit. A szem alatti karikák és a ráncok eltüntetésére helyeződik a legnagyobb hangsúly. Folyékony korrektorral fedd el a kritikusabb pontokat, majd púderral alapozz! Nem az a cél, hogy ne ismerjenek fel a családtagjaid, inkább csak frissebb külsőt kell magadra öltened. Ehhez a sminkhez halvány szemceruzát és szemhéjpúdert válassz! Elég, ha a vízvonalban húzod ki a szemedet (a felső szempilláid alatt és az alsó szempilláid fölött). Ne feledkezz meg egy kevés pirosítóról sem, hiszen az ebből a sminkből sem maradhat ki!

A 10 legnagyobb sminkes baki, amit egy érett nő elkövethet

Mihályi Fruzsina

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>