Az életmódváltásban segít az életvezetési tanácsadó

Hogyan segít az életvezetési tanácsadó?

Vannak emberek, akinek éppen úgy sikerül az életmódváltás, ha az drasztikus: egyik pillanatról a másikra felhagynak a rossz szokásokkal, egészségesen kezdenek táplálkozni, diétáznak és sportolni kezdenek. Ennek ellenkezője a másik út, a fokozatosság elve. Ilyenkor kis lépésekben haladunk előre, beosztjuk az energiánkat. Hogy hogyan? Egyszerre csak egy dolgon változtatunk, és ha az már a szokássá vált, akkor jön a következő lépés. Így nem kell mindent azonnal átalakítani és hirtelen mindenről lemondani. Egyik út sem könnyű. Az életmódváltás nagyon összetett dolog, mert nem csupán egyfajta diétáról vagy fogyókúráról van szó – ami lássuk be sokkal egyszerűbb, mint egy komplex változás. Az étkezési szokások mellett át kell alakítanunk a mozgáshoz, sporthoz fűződő viszonyunkat, időt kell szakítanunk rá, ki kell alakítsunk benne egy napi vagy heti rutint. Mindez azt kívánja meg tőlünk, hogy ne csak testben, de fejben és lélekben „ott legyünk”. Ráadásul mindezt kitartóan és hosszú távon. Ehhez pedig sokszor nem vagyunk eléggé elszántak, egyedül érezzük magunkat, főleg akkor, ha valamilyen betegség, vagy nem megfelelő egészségi állapot követeli meg tőlünk a teljes életmódváltást. Ilyenkor jelenthet óriási segítséget egy társ, vagy éppen egy profi segítő, aki segít kitűzni és elérni a célt: az életvezetési tanácsadó.

Miben és hogyan segít az életvezetési tanácsadó?

Az életvezetési tanácsadó a célok kitűzésében és elérésében segít, általában személyes konzultációk keretében, díjazás ellenében. Nem erőltet semmit a kliensre, ehelyett abban fogja támogatni, hogy a saját tempójában és saját attitűdjének megfelelő módon tudja végrehajtani az életmódváltás komplex feladatát. A sikerhez elengedhetetlenül fontos a jó kapcsolat a kliens és a coach között, mert ahhoz, hogy a kezelés hatásos legyen, feltétlenül olyan szakembert kell találni, akiben a kliens maximálisan megbízik.

Az életvezetési tanácsadó az alábbi konkrét esetekben segíthet:

• Életmódváltás, nagyobb változások, újrakezdések esetén

• Élethelyzeti elakadások, nagyobb életkrízisek esetén

ad

• Nehéz, döntések meghozatalában

• Családi és párkapcsolati problémák estén

• Sérült önbizalom helyreállításában

• Önállósodási problémák, leválási problémák esetén

• Veszteségekkel való megküzdés (gyász, válás, vetélés)

• Munkahely okozta stressz, kiégés estén

+1 bónusz az életvezetési tanácsadónktól

A közös munka eredménye nem csupán az lesz, hogy megérted: nem kell mindent átalakítanod, és mindenről lemondanod. Nem csupán arról szól, hogy mostantól csak a salátából és edzésből áll az életed. A folyamat lényege az, hogy egészen új megvilágításban fogod látni problémáidat, így magad is hatékonyan tudod módosítani reakcióidat, hozzáállásodat, viselkedésedet, hogy végül elérd kitűzött céljaidat. Az életvezetési tanácsadás folyamata során általánosan is javulni fog az önismereted és önszabályozó képességed, így egyéb más döntéshelyzetben vagy krízisek esetén képessé válsz majd arra hogy könnyebben oldd meg a problémáidat.