Ezeket kötelező megtenned, hogy 50 fölött egészséges maradj

50 fölött egészségesen
50 fölött is fontos az egészség megőrzése

Az egészséges életmód elsajátítása sok időt és utánajárást felemészthet, de mindenképp megéri a fáradtságot. Az egészséged biztosítása a legnagyobb garancia arra, hogy boldog és gondtalan jövő elé nézhess. Íme néhány tanács, amit mindenképp fogadj meg az egészséges életmód fenntartásához, hogy 50 fölött is élvezni tudd az életet! 

Fejleszd az izmaidat!

A sport az egészséges életmód egyik legfontosabb eleme minden korosztály számára. A megfelelő izomzat és hajlékonyság sok balesettől óvhat meg. Segít, hogy fitt és energikus maradj, így lassítva az öregedést.

Vigyázz a csontjaidra!

50 fölött, főleg menopauza után fokozottan ki vagyunk téve a csontritkulás veszélyének. Ezért se feledkezz meg csontjaid egészségéről, mindig figyelj oda a megfelelő kálcium és D-vitamin bevitelre! Egyszerűbb megelőzni a bajt, mint kezelni.

Csökkentsd a feszültséget!

Mondanom sem kell, hogy mennyire nem egyeztethető össze az egészséges életmód és a stressz. A túl sok aggódás és feszültség nem csak az idegeinknek és a közérzetünknek tesz rosszat, de testi tüneteket is produkálhat.

Őrizd az álmod!

Menopauza, hőhullámok, gyenge hólyag és ízületi fájdalmak. Csak, hogy néhányat említsek a mély álom útjába álló akadályok közül. Ennek ellenére érdemes mindent megtenni, hogy meglegyen a napi hét, kilenc óra pihentető alvás. Ezalatt az agyad elraktározza az aznap történteket, a tested pedig pihen, regenerálódik. A szellőztetés és zuhanyozás lefekvés előtt segíthet, hogy könnyebben ellazulj és álomba merülj.

Csökkentsd az alkoholfogyasztást!

Kutatások bebizonyították, hogy az 50 feletti korosztály hajlamosabb az alkoholra való rászokásra. Egy pohár bor a vacsorához csodálatos, de inkább tartogasd különleges alkalmakra! Már napi egy-két pohárka is függőséget okozhat.

Keress új hobbikat!

Sok változás ér egy nőt 50 éves kora után. Elkezdenek érdekelni a nyugdíjjal kapcsolatos részletek, kirepülnek a gyerekek és még a klimaxszal is meg kell küzdeni. Mindez elbizonytalaníthat a magadról alkotott képpel kapcsolatban. Egy teljesen új énedet fedezheted fel. Ismerd meg, és találd ki, mit csinálna szívesen. Sosincs késő újat tanulni.

Védd a szíved!

Legyen a szívügyed az egészséges életmód! A szívbetegség az egyik leggyakoribb halálozási ok a nők körében. Annak érdekében, hogy megelőzhesd, időről időre ellenőrizd a vérnyomásod és a koleszterin szintedet! A rendszeres sport és a dohányzás abbahagyása csökkenti a szívroham kockázatát.

(D.R.)

A cikk forrása itt >>