Az arcról fogyás lehetséges néhány szuper praktikával

Az arcról fogyás lehetséges néhány szuper praktikával

Hiába figyelsz az étkezésedre, nem tudsz fogyni az arcodról? Amellett, hogy sminktrükkökkel próbálod keskenyíteni az arcod, érdemes kipróbálnod egyszerű praktikákat is, hogy valódi eredményeket érhess el. Az arcról fogyás nagyon is lehetséges ugyanis, csak be kell tartanod néhány alapszabályt.

Igyál több folyadékot!

Puffadtnak látod az arcod és nem tudod, mitől lehet? Sok esetben a folyadékvisszatartás okozza a problémát. Ezt legegyszerűbben úgy orvosolhatod, hogy növeled a folyadékbeviteled, ezzel gyorsítva az anyagcseréd. Plusz érv a megnövelt vízfogyasztás mellett, hogy sokszor hajlamosak vagyunk összekeverni az éhséget és a szomjúsággal. Igyál meg egy nagy pohár vizet, ha éhesnek érzed magad és étkezések előtt fél órával is, és figyeld meg, hogy étvágyad is remekül kontrollálhatod így.

Vegyél vissza az alkoholból

Minden diéta és az egészséges életmód alapja is az alkoholfogyasztás csökkentése – sőt, lehetőség szerint csak különleges alkalmakra való redukálása. De azt talán nem is gondoltad volna, hogy a kevesebb alkohol az arcról fogyás terén segítségedre lesz. Az alkoholtól ugyanis arcod puffadtnak tűnhet.

Csökkentsd a nátriumbeviteled

Ez főként a sót jelenti. Ha tehát általánosságban véve is sósan főzöl, de főként, ha minden ételed megsózod, mielőtt megennéd, ideje ezen változtatnod. A túlzott nátriumbevitel hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz is vezet, de az arc puffadásának hátterében is állhat.

Kardiózz!

A kardio mozgásformák a legjobb módját kínálják az alakformálásnak, emellett egészségedre is számtalan pozitív hatása van. Törekedj heti 3-szor egy órányi kardio mozgásra. Lehet az akár kocogás, nordic walking, gyors séta, úszás vagy aerobic is – a lényeg, hogy szeresd és kitartóan végezd. Ilyen módon nem csak az arcról fogyás lehetséges, de minden porcikádon láthatod a különbséget.

Próbáld ki az arctornát!

Bizony, létező dolog és még hatékony is. A gyakorlatokat bármelyik Youtube videóból elsajátíthatod, esténként pedig akár TV-nézés közben is végezheted őket. A kulcs a rendszeresség és a kitartás, ne várj csodákat egy-két hét alatt. Hosszabb távon azonban biztosan meglesz a hatása