Az arcjóga lepipálja a legjobb arckrémeket

Az arcjóga alig ismert, pedig rendkívül hatékony
Az arcjóga alig ismert, pedig rendkívül hatékony

Ha szeretnénk kockásabb hasat, a hasizmunkra gyúrunk, ha a fenekünket kívánjuk feszesíteni, guggolásokat végzünk. Akkor hát, ha az arcunkat szeretnénk kisimítani, miért ne edzenénk rá? Hallottál már az arcjóga gyakorlatokról? Jótékonyabb hatása van, mint akármilyen öregedést gátló krémnek.

Az arcjóga forradalma

Sokan vágyunk rá, hogy fiatalabbnak nézzünk ki, hogy az arcunkon ne látszódjanak meg az évek. Chicagóban úgy néz ki, megtalálták a megoldást, mely korszakalkotó lehet az öregedés jeleinek elfedésében. Még jobb hír, hogy az arcjóga teljesen ingyen van, és mindenki által könnyen elsajátítható otthon, a tükör előtt is.

A kísérlet

A chicagói egyetem 27 nőt kért meg, hogy 20 héten keresztül végezzenek arcmozgásos gyakorlatokat. A kísérlet előtt bőrgyógyászokat kérdeztek, hogy tippeljék meg az alanyok korát. 8 és 20 héttel később ugyanezeknek az orvosoknak kellett újra tippelniük.

A kísérletben résztvevők 40-65 év közötti nők voltak, és az első alkalommal átlagosan 50,8 évesnek tartották őket. A 20 hét letelte után azonban az átlagos életkor már csak 48,1 év volt. Eredményül tehát elmondható, hogy az arcjóga segítségével átlagosan akár 3 év is letagadható a korunkból.

Nem kötelező fiatalabbnak kinézned

Persze ne érezd kötelezőnek a fiatalos külsőt. Büszkén vállalhatod a korodat és a ráncaidat, nem kell görcsösen tenned ellenük. Az arcjóga nem csak a fiatalítás miatt jó, de segít ragyogóbbnak, üdébbnek, kisimultabbnak mutatni arcunkat. Az egészséges külső pedig semmilyen korban sem akadály.

Íme, a gyakorlatok

A videón látható hölgy minden mozdulatot részletesen elmagyaráz és bemutat. Nem kell ódzkodni a grimaszoktól, amennyire viccesek, annyira hasznosak is. Gyakorlatok gazdag repertoárja vár rád a videóban: pislogást, arcnyomkodást és nyaknyújtást is elsajátíthatsz.

Face Yoga – 6 Exercises To Do At Home

The downward-facing dog – great for the mind, body and soul – but how about some yoga for the face? We asked face yoga expert Danielle Collins to teach us her simple facial exercise regime, which helps lift, firm, tone and reduce wrinkles. Try this easy 20-minute routine, six times a week.

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>

AHA hámlasztás a megoldás, ha rugalmas és egységes arcbőrre vágysz