A megfelelő arcápolás akadályozza a rákos elváltozások megjelenését

Arcápolás
Arcápolás

50 éves kor felett is lehetsz sugárzóan gyönyörű. Gondolj csak Halle Berry-re, Julianne Moore-ra vagy Lisa Kudrow-ra. Hogy mi a titkuk? Az ápolt, üde arcbőr. Megmutatjuk, mire figyelj oda arcápolás során és mi alapján válaszd ki a megfelelő krémet. 

Változik a hormonok szintje

Az ösztrogén segíti az egészséges sejtműködést és lassítja a bőr öregedését. Menopauza során csökken az ösztrogén szint a szervezetben, amitől a bőr veszít hidratáltságából és nem tud annyi kollagént termelni, mint korábban. Az öregedő bőr hiányt szenved néhány természetes lipidből, ezek a keramidok és a koleszterol, ami dehidrációhoz, gyulladáshoz vezethet. Ennek megelőzése érdekében válassz olyan krémet, ami tartalmazza a bőr saját lipidjeit.

Változik a bőr PH értéke is

Ahogy az ösztrogén és a lipidszint csökkenni kezd, úgy emelkedik a bőr pH szintje. A bőr külső rétegei, amik alapvetően enyhén savasak, lúgosodni kezdenek, ami kiszáradáshoz és érzékenységhez vezet. Ennek elkerülésére érdemes külsőleg és belsőleg egyaránt probiotikumokat alkalmazni. A probiotikumok hatására savas molekulák keletkeznek, ezzel segítve az arcbőr pH-jának javulását. Emellett semlegesítik a szabad gyököket és csillapítják a gyulladásokat.

Fogyassz rendszeresen joghurtot vagy kefírt, így láthatod el szervezeted legkönnyebben probiotikumokkal.

Használj kéthetente enzimes hámlasztót! Ez megakadályozza a halott hámsejtek felgyülemlését, így bőröd ragyogó marad.

A rákos elváltozások megjelenését akadályozzák

A retinoidok az arcápolás szerves részét képezik már húszas éveinktől. Tisztítják az aknés bőrt, kontrollálják a pigmenteket, később pedig elősegítik a kollagén termelését, így harcolva a feszes bőrért. Ráadásul meggátolják a rákos elváltozások megjelenését az öregedő bőrön.

Teljesen természetes, ha 50-es éveidben barna foltok jelennek meg a hajvonalad és mellkasod környékén. A hidrokinon, kojsav és tretinoin tartalmú krémek megoldást jelentenek a problémára, mivel világosítják a nem kívánt foltokat. Érdemes évente bőrgyógyásszal megnézetni őket, hogy kizárhasd a rosszindulatú elváltozások lehetőségét.

Arcápolás során nem szabad megfeledkezni a nyakról sem. A nyakon nagyon vékony a bőr és nem tartalmaz olajmirigyeket, ezért fokozottan hajlamos a kiszáradásra, ráncosodásra. Naponta kétszer kenjük be sűrű krémmel, hetente kétszer pedig hidratáló retinoiddal. Így nem csak arcodat, de nyakadat is fiatalosan és egészségesen tarthatod.

(D.R.)

A cikk forrás itt >>