Az anyagcsere gyorsítás segít a fogyásban

Az anyagcsere gyorsítás segít a puffadáson is
Az anyagcsere gyorsítás segít a puffadáson is

Az emésztőrendszer lassulása számos kellemetlen tünettel jár. Nem kívánt kilók kúsznak fel, puffadunk és mindez hangulatunkat is lelombozza. Ennek azonban nem muszáj így lennie. 

Ha betartjuk az alapszabályokat, sok folyadékot iszunk, mozgunk, és eleget alszunk, máris rengeteget teszünk az anyagcsere gyorsítás érdekében. Amennyiben több segítségre van szükséged emésztésed felpörgetésére, olvasd el a többi tanácsunkat is! Az anyagcsere gyorsítás néhány természetes trükkel egyszerűbb, mint gondolnád!

Felejtsd el az esti nassolást!

Az éjszakai falatozás emésztési problémákhoz vezethet, mivel szervezetünk este ellenállóbb az inzulinnal szemben. Ez azt jelenti, hogy megemelkedik a vércukor szint, és könnyebben alakul ki súlyfelesleg. Az anyagcsere gyorsítás és a zsírpárnák növekedése azonban elkerülhető, ha korán vacsorázol, és ellenállsz a lefekvés előtti nassolásnak.

Rostokkal a zsír ellen

Kutatások bebizonyították, hogy a rostok akár 30 százalékkal is megnövelhetik a zsírégetés folyamatát. Az anyagcsere gyorsítás érdekében naponta nagyjából 25 gramm rostot érdemes bevinni. Az előírt mennyiség napi három-három gyümölcs és zöldség fogyasztásával könnyen kiváltható.

Vasakarat

Ahhoz, hogy izmaink el tudják égetni a zsírt, oxigénre van szükségük. Az oxigén szállításához pedig vasra. A változó kor beálltáig minden menstruáció során rengeteg vasat vesztünk, ami alacsony energiaszintet és az emésztés lassulását okozza. A vastartalékok feltöltéséhez és az anyagcsere gyorsítás eléréséhez fogyassz vasban gazdag élelmiszereket! A kagyló, a spenót, a bab és a sovány húsok tökéletesen megfelelnek a célra.

Mocorogj!

Az anyagcsere gyorsítása a legkisebb mozgások bevezetésével is elősegíthető. Nyújtózkodj, lépcsőzz vagy mászkálj telefonálás közben! Ezeknek az apró változtatásoknak hála, naponta akár 350 plusz kalóriát égethetsz el.

Rágd meg jól!

Minél jobban megrágod a falatot, mielőtt lecsúszik, máris annál többet dolgoztál le belőle. Válassz friss, nyers magokat, gyümölcsöket és zöldségeket, és nyugodtan rágcsáld el őket!

Hűtsd le a hálószobád!

Hideg időben a szervezet kalóriát éget el, hogy testünket a megfelelő hőmérsékleten tartsa. Ennek tudatában az anyagcsere gyorsítás azáltal is elérhető, ha nem csavarod fel a fűtést estére a hálószobában. Csak aludj nyugodtan és hagyd, hogy a szervezeted dolgozzon helyetted!

Csak egy kis csoki

Persze nem kell rögtön kifosztani az édességboltot, de pár kocka magas kakaótartalmú csokoládé még igazán belefér. Főleg, hogy a benne található anyagok (flavonoidok) miatt az anyagcsere gyorsítás még hatékonyabb.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ezek a nélkülözhetetlen vitaminok a változókorban

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>