Az agyagpakolások szépségtörténeti útja töretlen: te is próbálj ki egyet!

Az agyagos arcpakolás otthon is egyszerűen használható
Az agyag pakolások otthon is egyszerűen alkalmazhatók

Az agyag már évszázadok óta része a különféle kozmetikai termékeknek. Az összetevőknek köszönhetően nagy népszerűségnek örvend a természetes szépítőszereket kedvelők körében.  Bőrtípustól függően kell használni, mert a különböző agyagok különböző funkciókat látnak el. Tudd meg, hogy milyen típusú agyagos arcpakolás az ideális számodra!

Az agyagok jól ismertek a csodás mélytisztító és méregtelenítő hatásukról. Magas ásványi anyag és nyomelem tartalmuk miatt rendkívüli szépítő hatással vannak a bőrre. Használatuk egyszerű és az áruk is nagyon kedvező.

Univerzálisak és egyszerű a használatuk

A legegyszerűbb használathoz csak egy kisebb tálkára és egy kis vízre lesz szükség. Általánosságban elmondható, hogy az agyagok úgynevezett abszorpciós funkcióval rendelkeznek, amely azt jelenti, hogy felszívják a bőrben lévő zsírt. Ezen hatása miatt elsősorban a zsírosabb bőrre a legalkalmasabbak, de a szárazabb és érzékenyebb bőrre is bátran használhatók, csak annak megfelelőt kell választani. Bemutatjuk, hogy melyik agyag milyen típusú bőrre alkalmazható, így te is kihasználhatod otthon az agyagos arcpakolás jótékony hatásait!

Az agyagos arcpakolás normál és zsíros bőrre alkalmas típusai

Bentonit agyag

A bentonit agyagnak a vulkáni hamu az alkotóeleme. A fürdő- és szépségápolási termékeket a bentonit-agyag “csúszóssá” teszi. Ez a textúra hasonlít a borotválkozásra használt szappanokhoz.  Nagyon erős olajfelszívó tulajdonságokkal rendelkezik, ezért ez a fajta agyag főleg a zsírosabb, olajosabb bőrnek a legjobb.

Tengeri agyag

Sötétzöld, szürkés színű. Kiváló bőrtisztító, ezért főleg a normál és zsíros bőrtípusra alkalmas.

Zöld zeolit ​​agyag

A zöld zeolit ​​agyag valamivel nagyobb textúrájú, mint a legtöbb agyag, valamint nagy abszorpciós hatása van. A nagyobb textúra miatt nagyon gyengéd hámlasztó tulajdonsággal is rendelkezik. Legjobban a normál és zsíros bőrtípusoknál alkalmazható.

Francia agyag

Ez az agyag Franciaországból származik, és rendkívül erős zsírmegkötő tulajdonsággal rendelkezik. A világoszöld szín a növényi anyagból és a vas-oxidokból származik. Ez a legmegfelelőbb a zsíros bőrtípushoz.

Száraz és érzékeny bőrre alkalmas típusok

Kaolin agyag

A kaolin nagyon finom por alapú agyag, általános színe a fehér. A finom struktúra megkönnyíti a hatóanyagok bőrbe jutását.  Ez egy gyengéd agyag, a legalkalmasabb az érzékeny és száraz bőr ápolására

Rózsaszín agyag

A színe a természetben előforduló vas-oxidból származik.  Finomszerkezetű, mint a kaolin, alkalmas a száraz és vízhiányos bőrre.

Minden bőrtípusra alkalmas agyag típusok

Brazil agyagok

A brazil agyagok fő összetevője a kaolin. Különböző élénk színárnyalatokban találhatók meg. A színűket a természet adja, mivel nem tartalmaznak semmilyen festéket. A különböző árnyalatokat a Brazília különböző területein a talajban található ásványi anyagok összetétele által érik el. A brazil agyagok közepesen abszorpcióval rendelkeznek, ezért a zsírosabb és a szárazabb bőrtípusra is használhatók.

Most, hogy tudod, melyik az ideális agyag számodra, ki is próbálhatod otthon. Az agyagos arcpakolás elkészítéséhez csak keverd össze az agyagport annyi vízzel, hogy egységes masszát kapj, majd kend fel az arcodra. Várd meg, míg megszárad és öblítsd le alaposan langyos vízzel. Szárító tulajdonsága miatt érdemes utána hidratáló krémet használnod.

Horváth Noémi

A megfelelő arcápolás 50 felett téged is megfiatalít