Az agyagpakolások szépségtörténeti útja töretlen: te is próbálj ki egyet!

Az agyag pakolások otthon is egyszerűen alkalmazhatók
Az agyag pakolások otthon is egyszerűen alkalmazhatók

Az agyag már évszázadok óta része a különféle kozmetikai termékeknek. Az összetevőknek köszönhetően nagy népszerűségnek örvend a természetes szépítőszereket kedvelők körében.  Bőrtípustól függően kell használni, mert a különböző agyagok különböző funkciókat látnak el.

Az agyagok jól ismertek a csodás mélytisztító és méregtelenítő hatásukról. Magas ásványianyag és nyomelem tartalmuk miatt rendkívüli szépítő hatással vannak a bőrre. Használatuk egyszerű és az áruk is nagyon kedvező.

Univerzálisak és egyszerű a használatuk

A legegyszerűbb használathoz csak egy kisebb tálkára és egy kis vízre lesz szükség. Általánosságban elmondható, hogy az agyagok úgynevezett abszorpciós funkcióval rendelkeznek, amely azt jelenti, hogy felszívják a bőrben lévő zsírt. Ez a hatása miatt elsősorban a zsírosabb bőrre a legalkalmasabbak, de a szárazabb és érzékenyebb bőrre is bátran használhatók, csak annak megfelelőt kell választani.

Normál és zsíros bőrre alkalmas típusok

Bentonit agyag

A bentonit agyagnak a vulkáni hamu az alkotóeleme. A fürdő- és szépségápolási termékeket a bentonit-agyag “csúszóssá” teszi. Ez a textúra hasonlít a borotválkozásra használt szappanokhoz.  Nagyon erős olajfelszívó tulajdonságokkal rendelkezik, ezért ez a fajta agyag főleg a zsírosabb, olajosabb bőrnek a legjobb.

Tengeri agyag

Sötétzöld, szürkés színű. Kiváló bőrtisztító, ezért főleg a normál és zsíros bőrtípusra alkalmas.

Zöld zeolit ​​agyag

A zöld zeolit ​​agyag valamivel nagyobb textúrájú, mint a legtöbb agyag, valamint nagy abszorpciós hatása van. A nagyobb textúra miatt nagyon gyengéd hámlasztó tulajdonsággal is rendelkezik. Legjobban a normál és zsíros bőrtípusoknál alkalmazható.

Francia agyag

Ez az agyag Franciaországból származik, és rendkívül erős zsírmegkötő tulajdonsággal rendelkezik. A világoszöld szín a növényi anyagból és a vas-oxidokból származik. Ez a legmegfelelőbb a zsíros bőrtípushoz.

Száraz és érzékeny bőrre alkalmas típusok

Kaolin agyag

A kaolin nagyon finom por alapú agyag, általános színe a fehér. A finom struktúra megkönnyíti a hatóanyagok bőrbe jutását.  Ez egy gyengéd agyag, a legalkalmasabb az érzékeny és száraz bőr ápolására

Rózsaszín agyag

A színe a természetben előforduló vas-oxidból származik.  Finomszerkezetű, mint a kaolin, alkalmas a száraz és vízhiányos bőrre.

Minden bőrtípusra alkalmas agyag típusok

Brazil agyagok

A brazil agyagok fő összetevője a kaolin. Különböző élénk színárnyalatokban találhatók meg. A színűket a természet adja, mivel nem tartalmaznak semmilyen festéket. A különböző árnyalatokat a Brazília különböző területein a talajban található ásványi anyagok összetétele által érik el. A brazil agyagok közepesen abszorpcióval rendelkeznek, ezért a zsírosabb és a szárazabb bőrtípusra is használhatók.

Horváth Noémi