Az 50 fölötti sminkelés legfontosabb tudnivalói

A jó smink önbizalmat adhat
A jó smink önbizalmat adhat

Egy jó smink olykor csodákra képes, hiszen a legelőnyösebb vonásainkat kiemelheti, és ezzel az önbizalmunkat megnövelheti. 50 fölött sem kell lemondanunk a sminkelés előnyeiről és áldásos hatásairól, csupán érdemes néhány korábbi szokást megváltoztatni, illetve néhány újat beiktatni. Mutatjuk, mire kell odafigyelnünk sminkeléskor. 

A szép smink 50 fölött is a szép bőrrel kezdődik

Először a bőrünket kell megszépíteni. Ne úgy gondolj ezekre a szokásokra, hogy csodaszerként fognak hatni, és egyből képesek 10-20 évvel megfiatalítani, de az biztos, hogy hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a bőröd simább, üdébb és összességében ragyogóbb legyen. A legfontosabb bőrápolási szokásokról már itt, itt és itt is írtunk, ami 50 fölött már erősen ajánlott.

Legyen a primer az egyik új barátod!

Ha eddig nem használtál primert, akkor itt az idő elkezdeni. Életkortól függetlenül minden nőnek ajánlott, hiszen nemcsak feltölti az arcbőrt, de a sminket is természetesebbé teszi. A primert az alapozó előtt kell feltenni a tökéletes arctisztítás és hidratálás után. A hidratálókrémek lágyítják a bőrt, a primer pedig előkészíti: így biztosít tökéletes alapot a további rétegeknek. A primer kisimítja a bőrt, és sokkal egyenletesebbé teszi az arcot. Használatával sokkal könnyebb lesz az alapozó felvitele, illetve kevesebb alapozót kell használni.

Válassz megfelelő alapozót!

Érthető, hogy ha egy alapozó bevált, akkor nem szívesen váltjuk le. Pedig előfordulhat, hogy 50 fölött már át kell gondolni, hogy a számunkra megfelelőt használjuk-e. Ahogyan egyre szárazabb lesz a bőrünk, érdemesebb a hidratáló és fényvédő funkciókat is betöltő alapozót választanunk. További bőrszépítő hatást érhetünk el vele, ha az alapozó még hialuronsavat és bőrnyugtató összetevőket is tartalmaz.

Amikor alapozót választunk, akkor a legfontosabb, hogy a bőrszínünket vegyük alapul, ugyanis a sötétebb alapozó könnyen öregíthet, míg a túl világos sápadttá tesz. A cél továbbra is a természetes megjelenés, így a maszk hatású termékeket kerüljük! Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az évszakhoz illően kell az alapozó színét kiválasztani. A megfelelő szín kiválasztása időigényes ugyan, de megéri az energia ráfordítás.

Miután megtörtént a megfelelő alapozó kiválasztása nagyon oda kell arra figyelni, hogy ne legyenek éles kontúrok az arc különböző részeinél. Finoman el kell dolgozni az alapozót a hajvonalánál, illetve az áll és a nyak részénél is. A még szebb és egyenletesebb hatás érdekében célszerű ecsettel felvinni és eloszlatni az alapozót.

Tedd csábossá az ajkaidat!

Ahogyan idősebbek leszünk, úgy tűnnek egyre vékonyabbnak az ajkaink is. Annak érdekében, hogy feltűnőbbek legyenek az ajkaid, a legjobb megoldás, ha egy szájceruzával húzod ki, majd egy kis szájfénnyel vagy ajakápolóval teszed csillogóbbá. A szájceruza használata elengedhetetlen ahhoz, hogy a szád körvonalai erőteljesek legyenek, és összességében a rúzst is sokkal tartósabbá teszi.

Extra tipp: egy puha sörtéjű fogkefével finoman dörzsöld át az ajkaidat, mert ettől picit megduzzadnak majd.

Kerüld a sötét rúzsokat!

Míg fiatalkorban drámai megjelenést biztosítanak a sötét rúzsok, idősebben már inkább előnytelenül hatnak. 50 fölött ajánlott elkerülni a sötétlila, a sötétbarna és sötétbordó színeket, helyettük pedig a barackosabb, rózsásabb és közepesen piros árnyalatokat érdemes előnyben részesíteni.

Használj szemceruzát folyékony tus helyett!

A folyékony tusok csak a simább bőrfelületen maradnak meg tartósan. Az elkenődött vagy elfolyt szemhéjtus pedig nem nyújt szép látványt. Ehelyett használj szemceruzát, mert ez ugyanúgy segít kiemelni a szemedet. Arra viszont figyelni kell, hogy ha egészen a szem belső feléig húzzuk ki vele a szemünket, akkor optikailag kisebbnek fog tűnni a szemünk. Tedd a szemed úgy a figyelem középpontjába, hogy csak a szemed külső részét húzod ki a szemceruzával!

A természetesség a fiatalos megjelenés kulcsa

A sminkelésben különösen érvényes a kevesebb több elve. Ahogy fentebb írtuk, az alapozó kiválasztásánál is kerüljük a maszkhatást, hiszen nem attól leszünk szebbek, ha minél több festéket teszünk az arcunkra. Egyszerre csak egy részt akarj kiemelni az arcodon! Ha intenzívebb rúzst teszel fel, akkor csak egy kis szempillaspirállal emeld ki a szemed! Ha szemhéjpúderrel tennél a csábos tekintetért, akkor elég a sminket egy kis ajakápolóval kiegészíteni.

Korrektorral az üdébb szemekért

Sok nőnek nagy problémát jelentenek a szem alatti sötét karikák, amelyekkel rendkívül nehéz felvenni a harcot. Természetesen az elegendő pihenés, a folyadékfogyasztás és a hidratálókrémek használata segíthet a kellemetlen karikák enyhítésében. Ha gyors és hatásos megoldást szeretnénk, akkor egy korrektorral csodás eredményeket érhetünk el. A korrektor választásánál fontos, hogy akár 1-2 árnyalattal világosabbnak kell lennie az alapozónál, mert ebben az esetben a sötét részeket kell világosítani. A korrektort mindig alaposan kell eldolgozni a szem körüli területen is, hogy szinte egybeolvadjon az arc többi részével. Ebben szintén segítségedre lehet egy sminkecset.

Fektess hangsúlyt a szemöldöködre is!

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni a szemöldökök fontosságáról, pedig hihetetlen mértékben járul hozzá a fiatalos megjelenéshez..  Ahogyan idősödünk egyre kevésbé lesz kontúros a szemöldökünk vonala, éppen ezért nekünk kell tennünk érte. Túlzásokba továbbra sem kell esni, csak olyan színnel kell kihúzni a szemeket, amilyen eredetileg is volt, így visszaadhatjuk a szemöldök korábbi kontúrját. A legtermészetesebb hatást a szemöldökceruzával vagy a szemöldökporral érhetjük el.

A belső összhang tükrözi a külső szépséget

Coco Chanel szerint ahogyan érzed magad belül, annak megfelelően tükröződik az a külsődön. Egy keserű vagy boldogtalan ember sajnos nem a szépségtől fog ragyogni. Mindannyiunknak szembe kell néznie nehézségekkel. Mostanra biztosan átmentél már nehezebb időszakokon. Ennek köszönhetően vagyunk bölcsebbek 50 évesen, mint 20 évesen. Az, hogy miként kezeljük ezeket a nehézségeket, kulcsfontosságú az életünkben. Ha boldogtalanok vagyunk, nincs az a botox vagy egyéb hatóanyag, amely a külsőnket is megszépíti. Ezzel szemben a vidámság és a boldogság nagyszerű szépítőként működik és a fiatalos megjelenés egyik kulcseleme.

(H.N.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>