Az 50 fölötti esküvő 7 íratlan szabálya

Ha 50 fölött tartasz esküvőt, néhány szabályt érdemes betartani
Ha 50 fölött tartasz esküvőt, néhány szabályt érdemes betartani

50 fölött jött el érted az igazi? Esetleg nem ez az első esküvő, ahol te leszel a menyasszony? Sebaj, a fontos, hogy végre rád talált a boldogság! Néhány szabályt azonban nem árt fejben tartani ha cél egy esküvő 50 fölött. 

1. Írhatsz kívánságlistát

Elsőre azt gondolnád, hogy így 50 fölött már minden szükséges holmitok megvan. Nem férne be még egy turmixgép a konyhádba, és ágynemű garnitúrából is bőven akad. Ezért hasznos a kívánságlista. A vendégek megkönnyebbülnek, ha támpontot adsz, minek is örülne az ifjú pár. Tehát ha pont elromlott a vasalód, vagy inkább a nászúthoz szeretnél egy kis támogatást, írd csak fel a listára!

2. Viselhetsz fehér ruhát

Réges-régen a fehér ruha a szüzességet szimbolizálta. Manapság gyakran az első esküvő előtt álló arák is inkább más színeket, árnyalatokat választanak. Akkor te miért ne csavarhatnál egyet a hagyományon és bújhatnál fehérbe?

3. Rajtad áll, meghívod-e az exed

Ha már évek óta vége van köztetek mindenféle viszálynak, és megegyezésben nevelitek a gyerekeket, miért ne? Az esküvőn olyan barátokat, családtagokat látsz szívesen, akik fontosak neked, és tudod, hogy örülnek a boldogságodnak. Amennyiben az exedre ráillenek a fent említett kritériumok, hívd meg nyugodtan!

4. Ne emlegesd az előző házasságod az esküvő alatt!

Ez az esküvő csak rólad és a párodról szól. Ne feledkezz meg erről az esküdben sem! Nem túl elegáns azt emlegetni, mennyire boldogtalan voltál az exeddel. Inkább koncentrálj a jelenre és a közös jövőtökre!

5. Használd ki a technikát!

Szétszóródtak a szeretteid és nem mindenki tud eljönni a ceremóniára? A technika erre is megoldást nyújt. Ma már léteznek olyan alkalmazások, amikkel az egész esküvő online közvetíthető, méghozzá ingyen.

6. A barátaid gyerekeit nem muszáj meghívni

Bár a legtöbb barátodnak már felnőttek a gyerekei, biztos akad olyan, aki elrángatná magával az esküvőre. Ettől függetlenül ne gondold, hogy kötelességed meghívni az összes porontyot! Csak azoknak van helye a lagzin, akikkel szoros kapcsolatot ápolsz.

7. Hallgass a szüleidre!

Így, hogy az esküvő az 50-es éveidre tolódott, már biztosan nem kell azzal foglalkoznod, hogy a szüleidnek kit érdeke meghívni. Ha abban a szerencsében van részed, hogy még élnek, valószínűleg nem fognak beleszólni a döntésedbe, ennek ellenére biztosan örülnek, ha kikéred a véleményüket.

(D.R.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>