Az 50 feletti nők öt leggyakoribb, szexszel kapcsolatos félelme

A szex 50 felett is csupa szorongás lehet
A szex 50 felett is csupa szorongás lehet

Bizton állíthatjuk, hogy az 50 feletti nők körében a felsorolt szexszel kapcsolatos félelmek közül legalább az egyik jelen van. Igen, még akkor is, ha hangosan nem is merik kimondani. A szex 50 felett is bonyolult érzésekkel járhat együtt.

1. Félnek, hogy meztelenül nem kívánatosak

A legtöbb nő már fiatal kora óta szenved az önbizalomhiánytól, pedig a testükön valójában akkor még egyáltalán nem fogott ki az idő. Állandóan azt mondták nekik, hogy a mellük túl kicsi, túl nagy, vagy nem megfelelő a formája. Nap mint nap megkapták, hogy nem elég vékonyak vagy nem elég formás a fenekük. Sőt, az elmúlt pár évben már az is divattá vált, hogy az ember nemi szervét kritizálják, legyen szó annak szőrtelenítési technikáiról vagy magáról a kisajkakról. A nők 50 felett is rettegnek a meztelenségtől és attól, hogy nem elég kívánatosak a partnerük számára.

2. Félnek, hogy nem elégítik ki rendesen a partnerüket

50 felett is aggódnak a nők azon, hogy nem csinálják jól azt, amit. Főleg azok a hölgyek, akik középkorúvá válva váltak el férjüktől, aki talán addig az egyetlen férfi volt számukra. A nők szeretnék kielégíteni partnerüket, ám nem mindig tudják, mennyire kéne vakmerőnek és odaadónak lenniük, hogy mire vágyik az ágyban a partnerük. A félelem leküzdésében a kommunikáció segíthet, hiszen a szex nem kéne, hogy tabu téma legyen.

3. Félnek, hogy nem izgulnak fel eléggé

Ha egy 50 feletti nő nemrég vált el vagy özvegyült meg, könnyen lehet bizonytalan a szexszel kapcsolatban. Nehezebben indul be, ezáltal a közösülés is fájdalmasabb lehet. A rendszeresen maszturbáló nőknek persze kevésbé nagy kihívás visszarázódni a játékba, ám azoknak, akik régebb óta kerülik az intim perceket, több időbe telhet, mire újra ráhangolódnak a szexre. A jó hír, hogy mindenki képes rá, hogy újra rákapjon az ízére, csak egy-két trükk, némi síkosító, no és persze egy figyelmes partner szükségeltetik.

4. Félnek, hogy nem lesz orgazmusuk

Fiatalon még könnyen mentek a sorozatos élvezések, viszont 50 felett a szex mintha már máshogy akarna működni. A csökkent ösztrogénszint, az energiahiány és a fáradékonyság fizikai korlátokat is gördít az orgazmus elé. Márpedig a szex úgy jó, ha mind a két fél élvezi, tudják ezt jól a nők és a férfiak is egyaránt. Az aggodalom ördögi kör, hiszen a stressz hatására csak még nehezebb elérni az orgazmust.

5. Félnek, hogy nem biztonságos

Senki sem vágyik a szexuális úton terjedő nemi betegségekre, ám kutatások szerint a nők még a férfiaknál is jobban félnek tőle. A nők 50 felett is tartanak attól, hogy partnerük nem kíván óvszert húzni, ám jó tudni, hogy a játékszabályok középkorúként sem változnak, jobb elsétálni attól, aki fittyet hány a védekezésre. 50 felett a terhességtől már valóban nem kell tartani (illetve csak nagyon ritkán), de a nemi betegségek kortalanok. A felelőtlen férfiaktól 50 felett is érdemes távol maradni.

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Milyen a szex egy komoly kapcsolatban?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>