Az 50 feletti nők életük legjobb időszakát élik egy új tanulmány szerint

Az 50 feletti nők életük legjobb időszakát élik

Egy új tanulmány azt mérte fel, hogy a nők mennyire elégedettek életükkel, kapcsolatukkal és magabiztosságukkal. Az eredmények szerint az 50 feletti nők sokkal boldogabbak életükkel, mint a huszonévesek. Ezzel mi kutatás nélkül is abszolút egyetértünk, de azért nézzük a részleteket!

A felmérésben 1000 50 és 65 év közti nőt, valamint 1000 20-30 év közötti nőt kérdeztek az életükről, kapcsolatukról, önbizalmukról és összességében arról, hogy mennyire elégedettek az életükkel. Az eredmények magukért beszélnek és bizonyítják, hogy 50 felett sem áll meg a világ!

Az 50 feletti nők elégedettek a kapcsolati státuszukkal

A kutatásban részt vevő nők több, mint fele elégedett kapcsolati státuszával – legyen az akár házas, kapcsolatban élő vagy szingli. Ez a szám elsőre hangzik nem túl magasnak, de összehasonlításképpen: a fiatalabb nők mindössze 44 százaléka mondja ugyanezt magáról.

Továbbá az 50 feletti nők hatoda érzi úgy, hogy jobban néz ki, mint korábban bármikor, miközben a fiatalabb korcsoportokban csupán minden tizedik nő érzi ugyanígy.

Az életmód terén sincs szégyenkeznivalónk

A kérdések nem csak az érzésekre tértek ki, de az életmódra is. Bár ezt mi magunk is tudjuk, de a kutatás is alátámasztja, hogy lehet minden szempontból aktív és kielégítő életet élni 50 felett. A válaszokból az derült ki, hogy a korunkbeliek jelentős része elégedett szexuális életével – ha még nem tetted, olvasd el cikkgyűjteményünket, melyben bemutatjuk milyen a szex 50 felett -, a szingli nők 70%-a pedig rendszeresen jár randizni. A testmozgás terén is jobban teljesít a korosztályunk a fiatalabbaknál, az átlagosan heti 2 óra edzéssel magasan a húszas korosztály felett vagyunk.

A média továbbra is rosszul kategorizál

Mindezek ellenére a 50 feletti nők továbbra is úgy érzik, hogy a társadalomban és főként a médiában rossz percepciók élnek a korosztályt illetően.

“…ezek a nők továbbra is lelkesek a munkájukat illetően, élvezik a szerelmi életüket és érdekes programokon vesznek részt. Azok az idők rég elmúltak, amikor az 50 feletti élet az otthoni kötögetésből és olvasásból állt.”

Tanácsok a fiatalabb generációknak

A kutatók arra is kitértek, hogy mit tanácsolnának az 50 feletti nők fiatalabb társaiknak. A leggyakoribb válaszok a következők voltak:

  • élvezd a randizást és a különböző emberekkel való ismerkedést!
  • tegyél meg mindent, amire vágysz, mielőtt családot alapítasz!
  • semmit ne vegyél magától értetődőnek az életben!
  • ne törődj azzal, amit mások gondolnak és/vagy mondanak!
  • nem kell, hogy a házasság mindent vagy épp mindennek a végét jelentse!

Tippek az 50 feletti kicsattanó önbizalomért