Az 50 feletti férfiak öt leggyakoribb szexszel kapcsolatos félelme

A szex 50 felett a férfiaknak sem ugyanolyan
A szex 50 felett a férfiaknak sem ugyanolyan

A szex 50 felett sem okoz kevés fejtörést, nőknek és férfiaknak egyaránt rengeteg aggodalom fogalmazódik meg a fejében. A hosszabb kihagyás után visszatérők gyakran különösen frusztráltak.

Az idő múlásával a testünk is megváltozik, így semmi meglepő sincs abban, hogy az ágyban is máshogy működnek a dolgok. Összeszedtük a férfiak öt szexszel kapcsolatos, legnagyobb félelmét.

1. Félnek, hogy nem kívánják őket

A férfiak inkább vadászként, mintsem prédaként látják magukat, de a sorozatos visszautasítások nyomot hagyhatnak az önbizalmukon. Félnek, hogy újabb falakba ütköznek, és ez, a kommunikáció hiánya miatt gyakran meg is történik. Nem árt előre tudniuk, hogy a partnerüket érdeklik-e szexuálisan is. Mi, nők abban segíthetünk, hogy a tudtukra adjuk és kimutatjuk, ha van esélyük. Hosszú házasságban pedig a kezdeményező készségünkre lehet a legnagyobb szükség.

2. Félnek, hogy támadásnak veszik a közeledésüket

A #metoo és a #timeisup századában a férfiak többsége retteg, nehogy túl offenzívnak vagy tolakodónak gondolják közeledésüket. Már-már olyan érzékeny témává vált a szexualitás, hogy a férfiak gyakran inkább nem is kezdeményeznek, elkerülve, hogy molesztálási pert akasszanak a nyakukba. Itt is csak a kommunikáció segíthet, nekünk, nőknek kell tisztáznunk, mi fér bele és mi nem. Bátorítanunk kell azokat, akik félénkebben állnak az udvarláshoz.

3. Félnek, hogy nem bánnak jól a kezükkel

A férfiak 50 felett is aggódnak az érintésük miatt. Az igazán jó szex igényli a gyengéd, mégis szexi érintéseket, és nem egyszerű rájönni, mi jön be a partnerünknek és mi nem. Különösen azok a férfiak tartanak a kézi munkától, akiknek nem sok sikerélmény jutott az előző kapcsolatukban. Nekünk, nőknek bátorítanunk kell a férfiakat, és a kommunikációtól, navigálástól sem szabad megriadnunk.

4. Félnek, hogy nem megy el a partnerük

Hiába bizonygatják nők milliói, hogy nincs szükség orgazmusra az összes közösüléskor, ettől még képesek élvezni az együttléteket, a férfiak mégsem hajlandóak ezt elhinni. 50 felett sem szűnik meg az aggodalom, hogy partnerüknek nem lesz orgazmusa, a megfelelési kényszer miatt pedig gyakran nagyon frusztráltak.

5. Félnek, hogy nem áll fel nekik

Sajnos 50 felett már a férfiak szerszáma sem működik úgy, ahogyan régen. Megesik, hogy nem áll fel, vagy nem marad állva elég ideig. A probléma minden férfinál más, és nem is jelentkezik feltétlenül rendszeresen. Ám egy baki is vezethet odáig, hogy sebet ejt a férfi önbizalmán és pszichésen még több bakit szül. Mi, nők a megértésünkkel segíthetjük a legtöbbet, hiszen minél kényelmesebben érzik magukat körünkben a férfiak, annál könnyebben lazulnak el, és szűnnek meg az agyuk által szabott gátak.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

A jó szex kortalan, de melyik korosztály élvezi a legjobban?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>