Az 5 legnagyobb hiba, amit egy anyós a menyével elkövethet

Az anyós meg tudja keseríteni a fiatalok életét
Az anyós meg tudja keseríteni a fiatalok életét

50 fölött anyákból nagy eséllyel anyósokká is válunk. Az anyós és meny kapcsolata rengeteg kihívást tartogat, így megéri tanulni mások hibájából, és megpróbálni nem magunkra haragítani gyermekünk szerelmét. Lássuk, mi az 5 legnagyobb hiba, amit egy anyós elkövethet!

1. Váratlanul jelenik meg

Ha egy anyós váratlanul toppan be a gerlepár házába, könnyen magára haragíthatja menyét. A függetlenségre, szabadságra, magánéletre mindenkinek szüksége van, nem kivétel ez alól egy meny sem. Szerencsére ez a hiba könnyen kiküszöbölhető, hiszen nem nehéz előre szólni érkezésünkről. Egyeztessünk időpontot, hogy mindenkinek megfeleljen a látogatásunk!

2. Előírja, hogyan nevezd

Bizony még a mai napig találni olyan anyóst, aki arra kéri menyét, hogy szólítsa „anyának” vagy „mamának”. A gesztus persze valószínűleg jóindulatból fakad, mégis fontos, hogy egy anyós ne akarja elvenni menye édesanyjának szerepét. Ne hozzuk kellemetlen helyzetbe fiunk választottját, és ne szabjuk meg neki, hogyan szólítson minket!

3. Tanácsot ad

Senki sem szereti a kéretlen tanácsokat, hiszen azok kritikaként hatnak. Csak mert ő tapasztaltabb a gyereknevelés vagy a házimunka területén, nem jelenti azt, hogy minden tudását át kell adnia menyének is. Könnyen előfordulhat, hogy nem is tartanak igényt a tanácsainkra. Jobb megvárni, míg menyeink fordulnak hozzánk segítségért, mintha mi erőltetjük rájuk magunkat.

4. Kritizálja a gyerekeket

ad

Egy nagyszülő dolga, hogy istenítse, elkényeztesse unokáit. Nem jó, ha egy anyós rendetlennek, szemtelennek nevezi unokáit, mert ezzel elsősorban menye haragját vívja ki. Menyeink azt érezhetik, hogy nevelési módszerüket kritizáljuk, és ezzel csak azt érjük el, hogy ne keressék velünk a kapcsolatot.

5. Kibeszéli a menyét

A legnagyobb hiba, amit egy anyós elkövet, ha fiának ócsárolja szerelmét. Biztosak lehetünk benne, hogy előbb-utóbb menyünk fülébe jut a kritika. Fiainkat is kellemetlen helyzetbe hozzuk, ha választás elé állítjuk őket. Bízzunk a neveltetésükben, és higgyünk abban, hogy jól döntenek!

(M.F.)  A cikk forrása itt >>

A generációk együttélése a család minden tagjának előnyös?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>