Apró lépések a hasi zsír ellen, amiket Te is megtehetsz

Praktikák hasi zsír ellen

A deréktájon jelentkező úszógumi sokunknak okoz gondot, különösen a nyári időszakban. Nem kell azonban, hogy őrült diétákba kezdj és keserves fogyókúrákkal sanyargasd magad, kezdetben elég, ha néhány apróságra figyelsz bevásárlás és főzés közben. Megmutatjuk, miként tehetsz kényelmesen a hasi zsír ellen!

Mindig olvasd el a címkéket

Azt gondolnád, hogy abból nem lehet baj, ha telerakod a bevásárlókosarad joghurtokkal, igaz? Nem mindegy azonban, hogy milyet választasz, rengeteg joghurt van tele cukorral. Szánd rá az időt a boltban, hogy elolvasod a termékek címkéjét, mielőtt a kosárban landolnak. Egy idő után pedig már automatikusan tudni fogod, hogy melyik márkához nyúlj.

Ugyanez igaz a különböző szószokra. Gondolnád, hogy ha egy nagy tál salátát meglocsolsz bolti salátaöntettel, már szinte értelmét is veszti, hogy egyébként salátát eszel?

Felejtsd el a cukrot

Ezt már biztosan rengetegszer hallottad, de mondunk valami újat: ne azt válaszd megoldásként, hogy mindent édesítőszerrel fogyasztasz. Megszokás kérdése az egész, ha egy ideig tudatosan bármilyen édesítő nélkül iszod a kávéd, a teád és főzöd az ételeket, később már nem is bírod őket máshogy elképzelni.

Ehhez persze az is kell, hogy ne helyettesíts mindent “zero változattal”. Ha ugyanúgy minden nap kólát iszol, csak éppen cukormentes változatban, az édes ízek utáni vágyad nem fog csökkenni. Kerüld el az édes italokat néhány hétig, és meglátod, sokkal kevésbé is fogod kívánni őket!

Mérsékelt sófogyasztással a hasi zsír ellen

Te is az a típus vagy, aki utólag is mindig megsózza az ételét? Még a paradicsomra is kerül egy kis só, mielőtt a tányérodra szeded? A rossz hír, hogy ezzel is magad alatt vágod a fát, ugyanis a túlzott sófogyasztás megköti a vizet a szervezetedben, amitől könnyen úgy nézel ki, mintha felszedtél volna pár kilót. Ahogy a cukor-, úgy a sófogyasztás is szokás kérdése. Csak egy ideig kell kibírnod, hogy tudatosan nem, vagy legalábbis kevésbé sózod az ételeid, utána már úgy fog jobban ízleni.

Váltsd le az olajat kókuszolajra

Az étolaj is régóta a hasi zsír ellen folytatott harc közismert ellensége. Persze mindig repülnek fel új hírek, hogy a kókuszolaj, olívaolaj és társai is rengeteg sok szempontból lehetnek hátrányosak, ezt a vitát nem is mi fogjuk eldönteni. A lényeg, hogy az étolajra számos alternatíva van, melyekkel egészségesebben főzhetsz. Sőt, számos ételt elkészíthetsz sütőben is. Próbáltad már a hagyományos rántott húst inkább sütőben sütni? A végeredmény olajmentes és mennyei!

Ints búcsút a feldolgozott élelmiszereknek

Az biztos, hogy a feldolgozott élelmiszerek időt spórolnak neked a főzésben, de nagyjából ez az egyetlen előnyük. Ezek ugyanis sokszor tartalmaznak az indokoltnál jóval több zsírt, cukrot és sót, ezek negatív hatásait pedig már említettük. Inkább időzz kicsit többet a konyhában, így legalább biztosan tudni fogod, hogy miből készülnek az ételeid!

Fogyasztó ételek, amik segítségével laposra eheted a hasad

Kiemelt kép forrása.