Animációs filmek, melyeket mi is szívesen nézünk a gyerekekkel

Animációs filmek az egész családnak
Animációs filmek az egész családnak

Bár hosszúak a nappalok és kiváló az idő, nem minden délután van kedvünk a szabadban sütkérezni. Sőt, a nagy melegben néha különösen jól esik a sötétített szobában elbújni a forróság elől. Ilyenkor azonban a családi programok lehetősége limitált, jobbára a tévénézésre korlátozódik.

Ne csüggedjünk, egy mozidélután a megfelelő animációs filmek társaságában nekünk is jó mulatság lehet. Most adunk néhány ötletet, melyek azok az animációs filmek, melyeket nem csak a gyerekek, de mi magunk is éppúgy élvezhetünk.

Fel!

Az animációs filmek között kevés olyat találunk, mely ilyen hihetetlen érzékenységgel és realitással képes átadni a gyerekeknek egy igaz szerelem szomorú történetét. A Fel! azonban még ennél is többről szól. Mesél egy özvegy öregember utolsó kalandjáról, az elengedésről, a beteljesítésről és arról, hogy sosincs késő valóra váltani az álmainkat.

Chihiro Szellemországban

A Chihiro Szellemországban a japán animációs filmek Oscar-díjjal kitüntetett királyának, Mijazahi Hajakónak az alkotása. A rajzfilm gyönyörű grafikája a kicsiket és a felnőtteket is elvarázsolja. A történet szerint Chihiro, a tízéves kislány szüleivel a szellemek és istenek világába téved, ahol Chihironak próbára kell tennie magát, hogy megmentse szüleit. A meséből megtudhatjuk, hogyan veszi Chihiro az akadályokat, és hogyan ad tanúságot önzetlenségéről és tiszta szívéről.

Agymanók

Gondolkoztál rajta valaha, mi folyik egy tizenegy éves kislány fejében? Hogyan dolgozza fel a költözést, a barátoktól való elszakadást és a beilleszkedést az új környezetbe? Az Agymanók segítségével pontosan láthatjuk, miképp kontrollálja elménket Derű, Majré, Harag, Undor és Bánat. Végigkísérhetjük az érzelmi érettség fejlődését, megtanulhatjuk, miért olyan fontos a bánat érzelmeink feldolgozásában, a segítségkérésben és az empátia kialakításában. Az Agymanók az animációs filmek egy olyan példája, melynek célja nem csak a gyerekek szórakoztatása, de a felnőttek ismereteinek tágítása is egyben.

A Simpson család – mozifilm

A Simpson család mozifilm, akárcsak a sorozat, felhőtlen szórakozást nyújt. Tanít a közösség erejéről, a család összetartásáról, sőt az animációs filmek között egyedülálló módon a környezetvédelemről is. Kiváló választás a mesedélutánhoz, hiszen a gyerekek nevetnek a szereplők ballépésein, míg a felnőttek a politikai és pop-kulturális utalásokat is megértik.

Coco

A Coco sokszínűséget csepegtet az oly amerikai animációs filmek világába. A története ugyanis egy mexikói kisfiú, Miguel Riviera kalandjait meséli el, melyeket Halottak napján él át. Így nem csak a főszereplő zene iránti rajongását és családjának történetét ismerhetjük meg, de a mexikói hagyományokba is részletes betekintést nyerhetünk.

(D.R.) A cikk forrása itt >>

Filmek, amelyeket izgatottan várunk 2019-ben

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>