Andie MacDowell is büszkén vállalja őszülő haját – Te miért ne tennéd?

Andie Macdowell vállalja őszülő haját
Forrás: MorningExpress.in

Tavaly a pandémia miatt kiestek a fodrásszal való találkozások, így egyre több nő döntött amellett, hogy nem festegeti tovább a haját, inkább felvállalja ősz tincseit. Így volt ezzel Andie MacDowell is, és milyen jól tette! Ideje, hogy Hollywoodban ledőljenek az öregedéssel kapcsolatos tabuk és a hamis szépségideálok.

Az őszülő haj is lehet szexi

“A nőknek elegük van abból a képzetből, hogy nem lehet egyszerre öregedni és gyönyörűnek maradni.”

A 63 éves színésznő egy interjúban magyarázta, hogy évek óta fontolgatta már, hogy felhagyna a hajfestéssel, majd amikor a koronavírus miatti bezárások őt is elzárták a fodrászától és meglátta ősz hajtövét, úgy döntött, hogy jól áll neki.

Tette ezt annak ellenére, hogy 40 évesen épp azért kezdte el festetni a haját, mert egy interjú során kellemetlenül érezte magát, hogy a riporter feltűnően őszülő hajtövét vizslatja.

Nem jól van az, hogy az öregedés csak a nők körében tabu

“A férfiak is öregednek, mégis így szeretjük őket. Olyan akarok lenni, mint a férfiak! Szépnek akarom érezni magam anélkül, hogy kitolnék magammal azért, hogy szép lehessek…

…Nem akarok arrogánsnak hangzani, de szeretem a hajam. Tükörbe nézek és azt gondolom magamban, “Te jó ég, olyan csinos”. A férfiak megőszülhetnek és azt gondoljuk, hogy jól áll nekik. Nekünk pedig azt mondják, hogy ők jobbak nálunk… Ez marhaság!”

Őszülő haját a színésznő a Cannes-i filmfesztiválon vállalta először nyilvánosan. Állítása szerint tartott is tőle, hogy az emberek majd beszólnak érte. Majd végigolvasta a képei alatt sorakozó kommenteket és új erővel töltötte el, hogy mennyien támogatják.

Ha Te is rendszeresen jársz fodrászhoz, hogy elfedd az öregedés jeleit, talán ideje fontolóra venned, hogy felvállald! Korábbi cikkünkben segítséget is találsz hozzá, hogyan válts át ősz frizurára:

Minden kérdés és válasz, ami felmerül benned az ősz haj kapcsán

A női szépségideálokat a tengerentúlon formálják, örvendetes ezért, hogy egyre több 50 feletti színésznő beszél nyíltan az öregedésről. A tabuk ledöntése pedig remélhetőleg az egész világon hatással lesz az 50 feletti nők önbizalmára.

Az eredeti cikk forrása: Yahoo

Kiemelt kép forrása: MorningExpress