Amit Tom Jones életéről tudni érdemes, mielőtt élőben is látnád

Tom Jones
Tom Jones

Tom Jones június 22-én ismét Budapestre látogat, amit nem hagyhatunk szó nélkül. A brit énekes igazi legenda, aki minden koncertjén fergeteges műsorral kápráztatja el hallgatóságát. Úgyhogy ne habozz, szerezd be a jegyed, ha nem akarsz lemaradni!

A budapesti műsor attrakciója ugyanis, hogy egy kisebb, színházi jellegű nézőtéren tartják, ahová kizárólag ülőjegy váltható. Addig is, íme néhány tény, amit érdemes tudnod Tom Jones, a szupersztár életéről.

Tuberkulózisban szenvedett

Tom Jones tizenkét éves volt, amikor megfertőzte a tuberkulózis. Az orvosok Skóciába akarták küldeni egy speciális terápiára, édesanyja azonban visszautasította a kezelést. Ehelyett két éven át ő maga gondoskodott az ágyban fekvő fiáról.

Bányásznak kellett volna lennie

Amíg Tom Jones lábadozott, szórakozásképp annyi zenét hallgatott, amennyit csak bírt. Ezek alatt az évek alatt alakult ki a zene iránti rajongása. Ha nem lett volna ágyhoz kötve, édesapja magával vitte volna dolgozni a bányákba. A sors furcsa fintora, de Tom Jones tulajdonképpen a betegségének köszönheti, hogy ma világsztár.

Fiatalon nősült

Tom Jones és középiskolai szerelme, Melinda Rose Woodward tizenhat éves korukban kötöttek házasságot. Bár az énekes hírhedt volt megszámlálhatatlan afférjáról, a pár kapcsolata kitartott. Melinda volt az egyetlen nő, akit Tom Jones valaha szeretett, és házasságuknak csak Melinda 2016-os, rákban bekövetkezett halála vethetett véget.

Két fia van

Elsőszülöttje, Mark Woodward egy hónappal Tom Jones és Melinda esküvője után született meg. Később egy házasságon kívüli kapcsolatból fogant meg második fia, Jonathan, akivel azonban nem tartja a kapcsolatot.

Az It’s not unusual-t nem neki írták

Tom Jones menedzsere eredetileg Sandie Shaw-nak szánta a dalt, aki viszont elutasította az ajánlatot. Így kapta meg az esélyt az eléneklésére Tom Jones, a szám pedig meg is hozta neki a várva várt hírnevet.

Halhatatlan legendákkal énekelt együtt

Tom Jonesnak megadatott, hogy a zenetörténelem ikonikus sztárjaival énekelhessen együtt, úgymint Janis Joplin, Elvis Presley, Aretha Frankiln vagy John Denver. Elvissel ráadásul egyszerre dolgoztak Las Vegasban, így szoros barátság alakult ki köztük.

Egy helyi bandában énekelt, amikor felfedezték

Tom Jones eredetileg a Tommy Scott and the Senators nevű bandában énekelt. Egy dél-walesi fellépésükön fedezte fel Gordon Mills menedzser és szerződtette le rögtön szólóban. Tom Jones aláírta a papírokat, a többi pedig ma már történelem.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

A leggyönyörűbb szerelmes dalok, kizárólag romantikusoknak!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>