Amit hajunk védelmében tehetünk, kár halogatni

Hajbeültetés

Napjainkban nagyon sok ember küzd a hajritkulás problémájával. Ez mondhatni nem meglepő, hiszen rengeteg olyan hatás éri fejünk ékességét, melyek károsítják, gyengítik. Elég csak a szennyezett levegőre gondolni, de nagy szerepet játszik a stressz, a sapkák, kalapok helytelen hordása, esetleges hormonzavar, és természetesen az elhibázott hajápolás is.

Mindez extrém esetben kóros méreteket ölthet, és akár végleges kopaszodáshoz is vezethet. A haj hullása, cserélődése bizonyos mértékig természetes folyamat, ezt nem szabad összetéveszteni a felsorolt tényezőkre visszavezethető kóros hajvesztéssel.

De mit tehetünk mindez ellen?

A modern orvostudomány segít hajunk visszaszerzésében

A tudomány jelenlegi állása szerint a hajhullás leggyakrabban genetikai okokra vezethető vissza.

Ez magyarul öröklődő hajlamot jelent erre a jelenségre. Ha csupán esztétikai problémaként tekintünk rá, a legegyszerűbb megoldás az úgynevezett hajsűrítő használata. Ez természetesen nem oldja meg gyökeresen és véglegesen a problémát, de tüneti szinten kitűnő megoldásnak bizonyulhat.

Ha viszont ennél többet szeretnénk, lehetőleg tartós és végleges módszert kell keresnünk. Az orvostudomány mai állása szerint ez egyáltalán nem lehetetlen.

Kell-e félnünk valamiért ettől a hajbeültetéstől?

Nos, a válasz egyértelműen nem!

Néhány évtizede a bőrrel együtt történő hajátültetés eléggé kezdetleges, és nem túl hatékony módszer volt a legtöbb, ami ezen a téren elérhető volt. Ezzel sok esetben csak bizonytalan, vagy éppen semmilyen eredményt nem lehetett elérni.

Szerencsére ezen ma már túllépett az orvostudomány. Ma az egyetlen komolyan vehető módszer az igen hatékony hajbeültetés, mely tömegek számára ad reményt hajuk valódi megújulására. Ez a módszer száz százalékban biztonságos, és tökéletesen fájdalommentes.

Lényege abban áll, hogy az egészséges hajhagymákkal ellátott területről egy speciális eljárással az elhalt területre ültetik át a hajhagymákat. Ezt az eljárást aztán a beültetendő terület nagyságától függően meg kell ismételni, a tökéletes eredmény érdekében. Ez mindössze néhány órát vesz igénybe.

A beavatkozás után be kell tartani bizonyos szabályokat, a maximális siker érdekében. Ezeket érdemes komolyan venni, hogy ne kockáztassuk a beültetés sikerét.

A haj regenerálódása egyéntől függően fél és egy év közötti időt vehet igénybe.

Lényeges, hogy csak megbízható szakemberekhez forduljunk, hiszen ez garantálja, hogy a kezelés végén elégedetten nézhessünk a tükörbe, és ez évek múltán se változzon.

A fotó forrása:
Andrey_Popov / Shutterstock.com