All-on-4 – A kivehető fogsortól a magabiztos mosolyig két egyszerű lépésben

Mindennapi életünk során sokan bele sem gondolunk, mennyi mindenhez használjuk a fogainkat. A legegyszerűbb gesztusoktól a beszéden át az étkezésig mindenben rész vesznek. Szerepet vállalnak a mosolyokban, a grimaszokban, minden kimondott szóban, és minden egyes étkezésnél dolgoznak értünk. A tökéletes fogsor gondtalanságát természetesnek vesszük mindaddig, amíg valami miatt el nem veszítjük. Fogvesztés, foghiány, kényelmetlen pótlások – elemi módon nehezítik meg a mindennapjainkat.

A kivehető műfogsor kellemetlen velejáróival sokan kénytelenek együttélni. Az ínyen okozott sebek, sérülések, az állandó mozgás, a ragasztás bizonytalansága, az ízérzékelés elvesztése és a rágóképesség drasztikus csökkenése rengeteg ember életét keseríti meg, pedig van megoldás! Az all-on-4 technológia közel húsz éve nyújt biztonságos és kipróbált megoldást a műfogsor okozta összes problémára.

“Folyton hányingerem volt, tiszta seb volt az ínyem. El sem tudják képzelni, mennyit változott az életem, mióta újra rendes fogam van. Köszönöm!” S.A.

Miért All-on-4?

A módszer elnevezése tükörfordításban annyit jelent: minden négyen. Lényegében arról van szó, hogy a teljes fogsort – a konvencionális pótlási eljárásokkal ellentétben, ahol 6-8 implantátumra van szükség – mindössze négy implantátum tartja.

All-on 4 technológia

Miért jó az All-on-4 eljárás?

Mert költséghatékony megoldást nyújt mindenkinek, akinek elege van a kivehető műfogsor okozta problémákból, hiszen mindössze négy implantátumra van a szükség a pótlás rögzítéséhez.

A legtöbb esetben csonthiányos állapot és leépült csontozat mellett is alkalmazható csontpótlás nélkül. A technológia egyik fontos jellemzője, hogy leépült csontozat esetén is többnyire alkalmazható.

Nem kell hónapokig várni az eredményre, mindössze négy nap alatt elkészül a rögzített fogsor. Hétfőn implantáció, csütörtökön boldog mosoly!

Általa megelőzhetők a műfogsor viseléséből hosszú távon származó problémák: a csontozat teljes leépülése, az íny elvékonyodása, a nem megfelelő rágásból eredő emésztési nehézségek és más egészségügyi problémák.

“Tíz éve nem haraptam bele almába a műfogsor miatt. Tudja, milyen élmény, hogy újra képes vagyok rá?” N.E.

Lássuk a folyamatot!

Az első lépés:  mindössze négy implantátum és fix ideiglenes fogsor.

Fix fogsor kevesebb, mint egy hét alatt! Hála az All-on-4 technológiának, ez ma már rutineljárás. Az első napon beültetik az implantátumokat és lenyomatot vesznek, és néhány próbát követően a negyedik napon a helyére kerül a rögzített ideiglenes akril fogsor. Nincs szájpadi rész, nincs ragasztó, nincs mozgás, billegés, csak a gondtalan mosoly öröme!

Három hónap gyógyulási idő követi az első lépést. Ezalatt becsontosodnak az implantátumok, kialakul a végleges ínyvonal, és végre elkészülhet a végleges fogsor!

Második lépés: elkészül a fix végleges fogsor. Lenyomat, néhány próba, és pár nappal később kész a hosszútávú megoldás a kivehető műfogsor okozta összes problémára. Tökéletes funkció és esztétikai élmény, egészséges harapás és rágás, fémvázas akril fogsor mindössze négy implantátumon!

Az all-on-4 eljárást Önnek ajánljuk, ha…

…elege van a kivehető fogpótlás okozta kényelmetlenségekből, a sebekből, a ragasztgatásból, hányingerből!

…ha nem akar többet kellemetlen helyzetbe kerülni az elmozduló, billegő fogsora miatt!

…ha szeretne újra önfeledten mosolyogni, beszélni, enni!

A cikk szakmai tartalmát felügyelte az All-on-4 eljárás specialista CE Dental fogászati klinika.

All-on-4 eljárás: előtte-utána képek

“Azért döntöttem az All-on-4 mellett, mert mindig féltem, hogy nevetés közben kiesik a fogsorom. Végre lehet megint nevetni!” K.Cs.