Ajánlunk néhány kertészkedős alkalmazást, a mobilod a kertben is segít

Egy kertészkedős app bármiben tanácsot ad
Egy kertészkedős app bármiben tanácsot ad

Végre itt a jó idő, ki lehet menni a kertbe! Sokak számára ez kötelezettség, mások azonban órákig képesek a virágok között babrálni. A kertészkedés nem csak azért szuper hobbi, mert végeredményben otthonod díszíted vele, de azért is, mert minőségi időtöltést biztosít, ami alatt kikapcsolhatsz és feltöltődhetsz. Ha te is alig vártad, hogy ismét kezedbe vehesd a kisásót, és gyönyörködve nézhesd nap mint nap, ahogy virágaid belepik a kertet, biztosan tetszeni fog a következő, kertészkedős appok nyújtotta élmény!

Kisokosok és kertésznaptárak

Kertészkedős appok terén sajnos kevés a magyar verzió, így vannak kategóriák, melyek esetében az angollal kell megbarátkoznunk. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne érné meg letölteni őket, bizonyos funkciók akár kevésbé jó nyelvtudással is abszolút használhatóak.

Ilyen például a Green Garden emlékeztetője, melyet naptár nézetben tudsz beállítani. Készítsd el online kertecskéd – fényképekkel és nevekkel is el tudod látni a növényeidet -, majd válaszd ki, hogy melyik növényednek milyen gondozásra van szüksége, és mindezt milyen időközönként, az app pedig emlékeztetni fog rá.

Ha az angol sem okoz akadályt, ne hagyd ki a Garden Companion alkalmazás személyre szabható „magazinját” sem, mellyel csupa releváns témát szedhetsz össze egy csokorba. A cikkek olvasgatásán kívül saját növényeidhez is találhatsz ápolási tanácsokat és hasznos információkat, hogy még nagyobbra és szebbre nőhessenek.

Növényhatározó appok

Veled is gyakran előfordul, hogy egy erdei séta során meglátsz egy csodás növényt, és fejben már el is ültetted kerted legékesebb pontjára, ám nem tudod, hogy milyen növény is az? Szerencsédre a kertészkedős appok között számos növényhatározót is találsz, melyekkel pillanatok alatt kiderítheted, hogy mit kell majd keresned a kertészetben!

FaBook Interaktív fahatározó

Az Országos Erdészeti Egyesület által fejlesztett alkalmazás elsősorban erdei növényekre és fákra optimalizált, így kifejezetten nagy hasznát veheted egy kirándulás alkalmával. A növény lefotózása után néhány apró részlettel még segítened kell az app működését, de cserébe egy színvonalas, szakmai leírást fogsz kapni róla, melyről ráadásul tudhatod is, hogy szakemberek írták.

Picture This 

A Picture This egy közösségi növényhatározó applikáció, melyben 102 ország növényrajongói oszthatják meg növényről készült képeiket és tudásukat egymással, ezáltal fejlesztve az app adatbázisát is. Az applikáció mesterséges intelligenciát használ a növények felismeréséhez, így a rendszer állandóan fejlődik a használat közben, mára több mint 8000 növényt képes megkülönböztetni és felismerni.

Garden Tags

A közösségi alapokon működő app inspirációként, növényhatározóként és ötlettárként is szolgál. Az Instagram mintájára követhetsz más felhasználókat, és te is megmutathatod másoknak kerted legszebb virágait. Mivel biztos lehetsz benne, hogy az app többi felhasználója is hozzád hasonló hobbi kertész, könnyedén megtalálhatjátok a közös hangot és tanácsokkal is elláthatjátok egymást.

Madárhatározó appok

A kertészkedős appok a madarak felismerésében is jók lehetnek
A kertészkedős appok a madarak felismerésében is jók lehetnek

A Te kertedben is helyet kap egy bájos madáretető? Akkor bizony szükséged van egy jó madárhatározóra is, hogy tudd, kik a kis vendégeid! Hiszen azért van kerted, hogy élvezhesd és gyönyörködhess benne, ehhez pedig hozzátartozik a „látogatók” megismerése is.

Madárhatározó

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesülettel karöltve hozta létre a Madárhatározó applikációt, mely segítségével az itthon leggyakrabban előforduló madarakat ismerheted meg. A madárhatározó funkció mellett madárlexikont, sőt, játékot is találsz benne, mellyel felmérheted a madarakhoz kapcsolódó tudásodat.

Merlin Bird ID 

Bár a Madárhatározó adatbázisa sem szerény, ha többre vágysz, próbáld ki a Merlin Bird ID (angol nyelvű) alkalmazást, ami 3000 különböző fajt képes megismerni. A fotózáson kívül kereshetsz színre, termetre és tulajdonságokra is, így akkor sem kell bánkódnod, ha a kismadár elrepül, mielőtt lekaphatnád. Az adatbázis azonban elsősorban az amerikai kontinensre készült, így könnyen lehet, hogy nem mindent találsz meg benne.

A legszebb kertek

Végül egy szakértő által készített infografikát ajánlunk. Az Út a Kerthez csapata kerttervezéssel, kertépítéssel foglalkozik. Az alábbi mellékletükből kiderül, mindenkinek van hová fejlődni!

A világ legszebb kertjei

(J.D.)                                                                                     A cikk forrása itt és itt >>

Öt egyszerű lépés a tavaszi kert feltámasztásához

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>