Ajánlunk egy sorozatot, ami a Trónok harcát is legyőzheti

A Rólunk szól (This is Us) egy igazi, családi sorozat
A Rólunk szól (This is Us) egy igazi, családi sorozat

Még nem késő csatlakozni a Rólunk szól című kasszasiker nézői közé. 2016-ban ígéretesen rajtolt el a sorozat, és idén már Golden Globe-díjra is jelölték a legjobb drámasorozat kategóriában. Komoly elismerés a jelölés, hiszen lehet, hogy Dan Fogelman alkotása happolja el a díjat a világ legnézettebb sorozata, a Trónok harca elől. 

A történet

A Rólunk szól (This is Us) egy öttagú család életét mutatja be, térben és időben egyaránt ugrálva. Megismerhetjük Rebecca és Jack őszinte szerelmének és irigylésre méltó házasságának történetét. Az első epizódban megtudjuk, hogy hármas ikreket várnak. A szülés során elveszítik az egyik babát, de a kórházat mégis három gyerekkel hagyják el. Nem szeretném felfedni az egész cselekményt, de annyit elárulhatok, hogy a folytatás nem okoz majd csalódást. Az izgalom, a nevetés, a sírás mind garantált, tökéletes választás családi mozizáshoz.

Családról

Családja mindenkinek van. Egyeseknek jobb, másoknak rosszabb emlékek, de a család szóról mindenkinek eszébe jut valami, hiszen mindannyian jöttünk valahonnan. A Rólunk szól pont erre a közös pontra épít. Mindannyian megtaláljuk azt a szálat, amivel azonosulhatunk. Legyen szó adoptálásról, válásról, megcsalásról, egy szülő elvesztéséről, testvérviszályról vagy akár családon belüli erőszakról, a sorozat minden családi viszonyt részletesen körüljár. A Rólunk szól egyszerű, mindenki számára átérezhető történeteket mutat be. Zsenialitása pont ebben a hétköznapiságban rejlik.

Életről

Mi az élet értelme? Miért vagyunk ezen a világon? Ki irányíja a sorsunkat? Az élettel kapcsolatban számtalan kérdés merül fel bennünk, melyekre igen nehéz választ találni. A sorozat egyaránt szól életről és halálról. Mitől válik tartalmassá az itt töltött időnk, mi az igazán fontos? Hogyan befolyásolja egy haláleset a még életben maradottak jövőjét? A Rólunk szól nem szövöget krimikbe illő bonyolult cselekményszálakat, nincs is szüksége rá ahhoz, hogy érdekes legyen. Témája maga az élet, melynél összetettebb téma aligha kerülhetne egy történet középpontjába.

Rólunk

A sorozat olyan egyszerű érzéseket dolgoz fel, melyekkel mi is nap mint nap találkozunk: boldogság, szomorúság, fájdalom, szeretet. A karakterek olyan státuszokban jelennek meg, amelyeket mi magunk is elfoglalunk: apa, anya, testvér, barát.  Az élet őket is úgy teszi próbára, ahogy minket. Úgy jutalmazza és bünteti őket felváltva, ahogyan minket. Kétség nem fér hozzá, hogy ez a sorozat tényleg Rólunk szól.

Mihályi Fruzsina