Adunk néhány tanácsot, hogy ne und annyira a testedzést

Az unalmas edzések ellen például elhívhatjuk a barátnőnket
Az unalmas edzések ellen például elhívhatjuk a barátnőnket

A fogyás és az egészséges életmód nem érhető el varázsütésre. Nem létezik rá csodaszer, és nem történik meg energia-befektetés nélkül. Ahhoz, hogy fittek legyünk, igenis mozognunk kell és odafigyelni az étkezésünkre. De mit tehetünk az unalmas edzések ellen? Hogyan szórakoztassuk magunkat, ha már hetedszerre futjuk ugyanazt a kört? Íme, néhány tipp az unalmas edzések ellen, hogy ne vesszen el a lelkesedésed!

Járj új utakon!

Egy tempós sétával több kalóriát égetünk el, mint gondolnánk. Sőt, még ingyen is van, így aztán tényleg nem lehet kifogásunk ellene! Ugyanazt az utak bejárni nap, mint nap azonban nem éppen izgalmas. Az unalmas edzések ellen indulj felfedező útra! Járj körbe városrészeket, ahol még nem voltál, vagy válassz olyan túraútvonalat, amit eddig nem próbáltál! Az újdonság varázsa éberen tart és felettébb szórakoztató.

Kapcsolj ki!

Gondolkoztál már azon, vajon mi jár a maratoni futók fejében négy órán keresztül? Hogy eltereljék gondolataikat a futás okozta fájdalmakról, egy mélyebb tudatállapotba merülnek. A megterhelő és unalmas edzések ellen segíthet a meditáció elsajátítása. Így egyszerre mozoghatsz és relaxálhatsz, két legyet ütve egy csapásra.

Hallgass zenét vagy hangoskönyvet!

Az unalmas edzések ellen ma már felveheted a harcot okostelefonoddal is. Megannyi zenelejátszó applikáció, album, hangosköny és informatív podcast tölthető le, amik szórakoztatnak edzés közben. Ne törődj vele, ki mit gondol, csak indítsd el a zenét vagy könyvet, amit élvezel, és pillanatok alatt elrepül a tornázással töltött idő.

Szervezz be egy barátnőt!

Vannak, akik egyszerűen nem bírnak meglenni egyedül. Az unalmas edzések ellen nekik az a legjobb, ha társasággal szórakoztatják maguk. Amennyiben magadra ismertél, vedd rá egy barátnőd, párod, vagy családtagod, hogy tartson veled! A társaság nem csak az unalmas edzések ellen hatásos, de teljesítményed fokozására is. Ugyanis nagyobb eséllyel próbálod tartani az ütemet partnereddel, minthogy verseny nélkül feladd a küzdelmet.

Versenyezz!

Az unalmas edzések ellen szuper megoldás egy kis egészséges versenyszellem. Ma már rengeteg applikáció létezik, amik segítségével nyomon követheted teljesítményed, és összemérheted magad másokkal. Ugyanakkor edzőpartnered vagy akár régi önmagad ellen is felveheted a versenyt. A kitűzött cél lehet a fejlődés is, így napról napra jobb eredményeket hozhatsz.

(D.R.) A cikk forrása itt >>

Tudtad, hogy az edzés legalkalmasabb időpontja a személyiségedtől függ?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>