A Vogue magazin különszámot szentel az 50 feletti nőknek

Az 50 feletti nők teret érdemelnek
Az 50 feletti nők teret érdemelnek

A legtöbb női divatlap nem az 50 feletti korosztálynak szól. Hiába lapozgatjuk, nem találunk bennük nekünk szóló cikkeket, nekünk is tetsző ruhákat. A brit Vogue magazin azonban célul tűzte ki a probléma megoldását. A májusi szám mellett egy egész különkiadást szentel az 50 feletti nőknek. Íme, egy kis ízelítő a Vogue magazin legújabb számából!

“Nem kérdés többé a kor”

A “Nem kérdés többé a kor” kiadás a Vogue magazin és a L’Oréal Paris kozmetikai cég összefogásából született meg. A két óriás cég közös álma, hogy leszámoljanak az idősebb nők elleni diszkriminációval. Igyekeznek felhívni a figyelmet az 50 feletti nők korosztályára és egyenrangú partnerként kezelni őket a divat és szépség világában is. A címlapon pedig az örök díva, Jane Fonda mutatja meg élő bizonyítékként, hogy a kor nem kérdés többé.

Öregedjünk dicsőséggel!

A Vogue magazin különkiadása az 50 feletti nők hiányára hívja fel a figyelmet a szépség- és a divatipar, valamint a média világában egyaránt. A kor miatti diszkrimináció ugyanis a mai napig létezik, tudatosan és nem tudatosan. Ennek eredményeként a nők nagy százaléka kirekesztett és láthatatlan a felsorolt iparágakban. Ez pedig mindenkire negatív hatással bír.

A Vogue magazin elhozza a változást

A Vogue magazin tudja, hogy eljött az idő az idősödő nőket övező sztereotípiák leszámolására. Elég az előítéletekből, most itt a lehetőség, hogy újraformáljuk az 50 feletti nők képét! Meg kell mutatnunk, hogy az öregedés természetes folyamat, ami mindannyiunkat érint. Bátorítanunk kell a nőket ennek elfogadására, és segíteni őket jövőjük alakításában.

A főszerkesztő szavai

A brit Vogue magazin főszerkesztője, Edward Enninful a következő szavakkal méltatta a “Nem kérdés többé a kor” kampányt: “A diverzitás népszerűsítése a Vogue magazinban sosem csak az egyén neméről vagy bőrszínéről szólt, hanem minden aspektusáról. A különkiadásban felsorakoztatott, elképesztő nők láttán pedig biztosan állíthatjuk, hogy az 50 felettieknek igenis van helyük a magazinban.”

Ezzel egyidőben a nyolcvanegy éves Jane Fonda a következőket üzeni a Vogue magazin különkiadásának címlapjáról: “Fontos megérteni, hogy az idősödő nők a leggyorsabban növekvő demográfiai csoport napjainkban. Itt az ideje észrevenni, milyen sokat is érünk mi, 50 feletti nők.”

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

Harcot hirdettünk az idősebb nőket kirekesztő kozmetikai cégek ellen!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>