A világ 6 legkülönlegesebb strandja

+1 strand: Óriások útja, Írország /boredpanda.com/
+1 strand: Óriások útja, Írország /boredpanda.com/

Ha meghalljuk a strand szót, általában fehér vagy sárga homokra, napsütésre és hullámzó tengerre gondolunk. Pedig vannak olyan partszakaszok a világban, amelyek sokkal érdekesebbek a tipikus, jól megszokott strandoknál. Válogatásunkban bemutatjuk a legkülönlegesebb helyeket.

1. Üvegpart, California

Kaviccsá csiszolódott üvegek /boredpanda.com/
Kaviccsá csiszolódott üvegek /boredpanda.com/

A Fort Bragg közelében fekvő partot a szél és a víz alkotta meg. A 20. század elején az itt élők szemetüket a partra hordták. Később ugyan megkezdődött az elszállításuk, de nem tudták megtisztítani az egész partot. Az apró üvegdarabokat ezernyi színben pompázó, gyönyörű kavicsokká alakította a hömpölygő óceán. Így ma az idelátogatók gyakorlatilag egy szeméttelepből lett strandban gyönyörködhetnek.

2. Világító tengerpart, Maldív-szigetek

A homok világít /boredpanda.com/
A homok világít /boredpanda.com/

Éjszaka úgy fest a part, mint a csillagos égbolt. Gyönyörű kék színben ragyog a strand, amit a partra sodródott fitoplanktonok árasztanak magukból. A jelenséget biolumineszcenciának hívjuk, mely nyomásváltozásra történik, így a vizet ért legkisebb zavar is előhívhatja a látványt.

3. Rózsaszín homokos tengerpart, Bahamák

A koralloknak köszönhetően a homok rózsaszínű /boredpanda.com/
A koralloknak köszönhetően a homok rózsaszínű /boredpanda.com/

Valójában nem is a homok rózsaszín, hanem a partra sodródott koralltörmelékek. A türkizkék óceánnal karöltve meseszép látvány fogadja az idelátogatókat. Kicsit olyan, mintha egy bababoltba látogatnánk, mert minden babarózsaszín vagy kék.

4. Fekete homokos part, Hawaii

Strand feketében /boredpanda.com/
Strand feketében /boredpanda.com/

A Punaluu nevet viselő fekete homokos strand Hawaii szigetén található. A bazaltláva-folyás eredménye a fekete szín, hiszen a terület erősen vulkanikus. Misztikus látványban lehet része annak, aki idelátogat.

5. Pingvin strand, Dél-afrikai Köztársaság

Egy igazán népszerű partszakasz - pingvineknek /boredpanda.com/
Egy igazán népszerű partszakasz – pingvineknek /boredpanda.com/

A Boulders Beach az egyik legjobb választás, ha a pingvineket természetes élőhelyükön szeretnénk szemügyre venni. 1982 óta élnek itt pápaszemes pingvinek. Itt egészen közelről megcsodálhatóak a bohókás, csetlő-botló állatok.

6. A repülős strand, Saint Martin

Strand extrém élmények kedvelőinek /boredpanda.com/
Strand extrém élmények kedvelőinek /boredpanda.com/

A Maho Beach a Karib-szigeteken található. Repülőgépekkel szelfiző turistákról híres, hiszen a Princess Juliana Nemzetközi Repülőtér leszállópályájának közvetlen közelében helyezkedik el. Egy biztos, aki csendre és nyugalomra vágyik, nem erre a strandra látogat.

(M.F.)                                                                                     A cikk forrása itt és itt >>

5 város, amelyben nem kell loholva nyaralni

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>