A tudatos arcápolás lehet a kulcs a fiatalos, üde bőrhöz

A tudatos arcápolás szabályai

Azzal többé-kevésbé mindenki tisztában van, hogy soha nem szabad sminkben aludni. Sokan azonban azzal letudják az arcápolási rutint, hogy sminklemosóval áttörlik az arcukat, majd feltesznek egy éjszakai krémet. A nem megfelelő bőrápolás idővel nyomot hagy maga után, ezért érdemes nagyobb figyelmet fordítanod rá. Mik a tudatos arcápolás alapszabályai?

Az első és legfontosabb, amivel sokan nem számolnak, hogy a bőrápolás nem csak kívülről zajlik. Mindaz, amit beviszel a szervezetedbe – vagy éppen, amit nem, pedig kellene – idővel meg is fog látszani rajtad. A tudatos bőrápolás tehát a megfelelő vízfogyasztásnál és az egészséges táplálkozásnál kezdődik. De a következőkben koncentráljunk a külsőségekre, bemutatunk néhány szuper tippet, amikkel sokat tehetsz bőröd szépségéért.

Tanácsok a tudatos arcápoláshoz

Fényvédelem télen is. Tévhit, hogy az UV-sugárzástól csak a forró nyári napokon kell óvni a bőrt. Bár a hideg évszakokban nyilván kevesebb a napfény, azért a fényvédőkről ilyenkor sem feledkezhetsz meg. Miután az UV-sugárzás felelős a ráncok kialakulásáért is, duplán meg fogod köszönni magadnak az előrelátásod.

Kerüld az allergéneket, irritáló hatású termékeket. Ősszel és télen, főként ha egyébként is érzékeny a bőröd, érdemes messziről elkerülnöd az ilyen arcápolókat – kifejezetten igaz ez az alkoholtartalmú termékekre. Ismerkedj meg természetes arcápolókkal is, csodákat tehetnek a bőröddel!

Vásárolj a bőrtípusodnak megfelelő termékeket! Sokan hajlamosak vagyunk reklámok vagy tetszetős csomagolás alapján választani bőrápolási termékeket, pedig egyáltalán nem biztos, hogy ezek jók lesznek számunkra. Első lépésként keress egy útmutatót, aminek a segítségével meghatározhatod a bőrtípusod, illetve azonosítsd be a kezelendő problémákat is. Ezután pedig kifejezetten olyan termékeket válassz, amik számodra jók lesznek.

Cseréld a mennyiséget minőségre! A tudatos arcápolás egyik alapelve, hogy kizárólag jó minőségű termékeket választasz. Igaz, hogy ezek ára is borsosabb lehet, de néhány univerzális arcápolóval mindjárt több bőrproblémát is orvosolhatsz, ezzel csökkentve a vásárolt termékek számát.

Használj arcpakolásokat! Heti egyszer érdemes feltenned egy hidratáló, ápoló pakolást, amiket akár a konyhában található alapanyagokból is elkészíthetsz. Korábbi cikkünkben például szuper téli arcpakolás ötleteket találsz.

A megfelelő arcápolás 50 felett téged is megfiatalít

Kiemelt kép forrása:
Woman photo created by freepik – www.freepik.com

Forrás: BetterAfter50