A torokfájás ellen legjobb, ha körülnézel a spájzban!

A torokfájás ellen a fokhagyma is hatékony lehet
A torokfájás ellen a fokhagyma is hatékony lehet

Száraz, viszkető torok, kellemetlen érzés minden egyes nyelésnél. Mind jól ismerjük ezeket a tüneteket, évente akár többször is megküzdünk velük. Jobb esetben nem olyan súlyosak, hogy orvoshoz forduljunk, mégis okoznak néhány álmatlan éjszakát. A torokfájás ellen szerencsére nem kell feltétlenül szakértő véleményét kikérnünk, hanem otthon, természetes módszerekkel is javíthatunk rajta. Egy átlagos spájz tele van természetes gyógyszerekkel!

Méz

Teában vagy magában, a méz hatásos orvosság torokfájás ellen. Kutatások kimutatták, hogy a méz jobban teljesített az éjszakai köhögés csillapításában, mint az erre külön kifejlesztett szirupok. Ugyanakkor a méz sebgyógyító tulajdonsággal is bír, ami felgyorsítja a gyógyulás folyamatát, így lépve fel a torokfájás ellen.

Sós víz

A meleg sós vízzel való öblögetés szintén kiváló módszer torokfájás ellen. Segít feloldani a letapadt váladékot, emellett pedig baktériumölő hatással bír. Tegyünk egy pohár meleg vízbe fél teáskanál sót, és gargalizáljunk vele! Három óránként ismételjük meg a műveletet!

Szódabikarbónás víz

A sós vízzel ellentétben kevésbé ismert, a torokfájás ellen mégis hatékony eljárás a szódabikarbónás vízzel való öblögetés. Antibakteriális hatású, sőt a különböző élesztőgombák szaporodását is megakadályozza. Egy pohár meleg vízbe tegyünk egy negyed teáskanál szódabikarbónát és egy nyolcad teáskanál sót. A gyors eredmény eléréséért érdemes három óránként öblögetni vele.

Almaborecet (almaecet)

Az almaborecet bizonyítottan kiváló ellenszer a fertőzések, gyulladások leküzdésére. Éppen ezért nem meglepő, hogy a torokfájás ellen is hasznunkra válhat. Savasságának köszönhetően lebontja a nyálkát a torokban, és meggátolja a baktériumok terjedését. Torokfájás ellen keverjünk el egy-két evőkanál almaborecetet egy pohár vízben és gargalizáljunk! Ezután igyunk belőle egy kortyot! Ismételjük meg a műveletet egyszer-kétszer, minden órában! Az öblögetések között ne feledkezzünk meg a bőséges folyadékbevitelről sem!

Fokhagyma

A fokhagyma allicint tartalmaz, ami az egyik leghatásosabb vegyület a fertőzések leküzdésére. Éppen ezért a torokfájás ellen is nagy hasznát vesszük. A fokhagyma napi étrendbe való beiktatása bizonyítottan csökkenti a megfázás és egyéb vírusok, bakteriális fertőzések előfordulását.

Cayenne-bors

A cayenne-bors kapszaicin tartalmának köszönhetően természetes fájdalomcsillapító. Ez a vegyület blokkolja a fájdalomreceptorokat, így a torokfájás ellen különösen nagy hasznát vesszük. Meleg vízzel és mézzel elkeverve fogyasszuk! Azonban ne feledjük el, hogy a cayenne-bors igen csípős, ezért égető érzést válthat ki! Amennyiben szájüregünkben és torkunkban nyílt seb található, tekintsünk el a cayenne-bors fogyasztásától!

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Bizonyított: ha egy férfi náthás, akkor tényleg nagyon beteg

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>