A tökéletes télikabát kiválasztásának öt aranyszabálya

A tökéletes télikabát megtalálása neked is sikerülni fog!
A tökéletes télikabát megtalálása neked is sikerülni fog!

A tökéletes télikabát megtalálása igazi kihívás. Azonban ha egyszer rábukkanunk, évekig boldogan élhetünk; csinosan, mégis védve az időjárás viszontagságaitól. Na de milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a hajtóvadászat alatt? Hogyan kerülhet birtokunkba a tökéletes télikabát?

1. Menj a minőség után!

A tökéletes télikabát minőségi anyagból készül, ami a legnagyobb hidegben is melegen tart. Olvasd el figyelmesen a címkéket és derítsd ki, kiszemelted megéri-e az árát. A nagy mennyiségben poliésztert, nylont vagy spandexet tartalmazó anyagok nem védenek meg a hóvihartól, sőt még kellemetlen izzadságszagot is okozhatnak. Vésd észbe, a tökéletes télikabát túlnyomórészt gyapjúból készül.

2. Legyen hely a rétegeknek!

A kinti hideg és a fűtött lakás közötti egyensúly megtalálásának kulcsa a télikabát alatti réteges öltözködés. Éppen ezért a tökéletes télikabát kiválasztásakor figyelembe kell vennünk, mindenhol akad-e elég hely az extra pulóvernek. Igen, még az ujjaknál is. Ugyanis egy kabát nézhet ki bőnek, miközben az ujjak nevetségesen szűkek. Így a plusz kardigánra húzott télikabátban úgy érezhetjük, karjaink töltött hurkaként feszülnek a kabát alatt.

3. Ismerd az alkatod!

Sokkal egyszerűbb a dolgod télikabát vásárláskor, ha tisztában vagy vele, mi az, ami jól áll. Nem szeretsz bele olyan fazonba, amitől életre kelt hóembernek, vagy éppen a Mikulásgyárból szökött manónak tűnsz. Bokáig vagy térdig érjen, kapucnival vagy gallérral, dupla vagy szimpla gombokkal, mind testalkat kérdése. Könnyebben rád talál a tökéletes télikabát, ha már eleve tudod, milyen fazon mutat rajtad előnyösen.

4. A funkció, ne a divat számítson!

Mindegy, mennyire csinos a télikabát, amit éppen beszereztél, ha félsz benne kimenni az utcára. Három-négy hónapot végighúzni úgy, hogy a fagyhalál kerülget, nem éppen okos döntés. Tehát sose helyezd a divatot a funkcionalitás elé! A télikabát elsődleges feladata, hogy megvédjen a hidegtől, nem pedig, hogy kifutóra léphess benne.

5. Légy türelmes!

A tökéletes télikabát megtalálása bizony eltarthat egy ideig. Kezdd el időben a keresgélést, még a fagy beállta előtt! Így hiába kell több alkalmat rászánnod, hogy körbejárd a boltokat és áttúrd az új kollekciókat, felkészült leszel, mire megérkezik a nagy hideg. A rákészülés megelőzi, hogy nyomás alatt megvedd az első alkalmasnak tűnő darabot anélkül, hogy jól átgondolnád. Szánj rá időt, légy türelmes és várj, amíg a tökéletes télikabát meg nem jelenik egy fogason!

(D.R.)                                                                                       A cikk forrása itt >>

Te is vigyázol a ruháidra? Ezeket a hibákat mindenképpen kerüld el!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>