A tavaszi virágok otthonodba is beköltöztetik a napsugarakat!

Tavaszi virágok az otthonodba - tulipán

Ahogy egyre szebb az idő, úgy egyre nehezebb a lakásban maradni. Persze, ha van kerted vagy teraszod, máris élvezheted a napsütést a szabadban. De mit tegyél, ha nem tudsz hova kimenni? Varázsold a lakásba a természetet tavaszi virágok segítségével!

A legszebb tavaszi virágok otthonodban

Általában a kertekben találkozunk a legkedveltebb virágokkal, de ez nem jelenti azt, hogy ne találnál belőlük cserepes verziót. Így pedig otthonodban is napról napra figyelheted a virágzásukat, és máris kicsit kint érezheted magad a szabad levegőn, a napsütésben. Válassz a legtipikusabb tavaszi virágok közül otthonodba!

Ibolya

A tavaszi hírnökei az apró ibolyák, amik első pillantásra meleget varázsolnak a szívedbe. Szerezd be cserepes változatban és helyezd világos helyiségbe, de ne közvetlen napfénybe. Ne öntözd túl gyakran, és olyankor is csak alulról, a földjét érje a víz.

Jácint

A jácint illata szinte egyenlő a tavasz érzetével. Elég egyetlen szippantás, és máris feltöltődsz a természettel, épp ezért olyan szuper választás ez otthonodba is! Ahhoz, hogy sokáig élvezhesd szépségét és illatát, ügyelj rá, hogy mindig nedves legyen a földje. Emellett fontos, hogy világos helyet találj neki, de ne tedd ki a közvetlen napfénynek.

Tavaszi virágok az otthonodba - jácint

Tulipán

A tavaszi virágok netovábbja a tulipán. Választhatod vágott csokorként az étkezőasztal díszéül vagy cserepes verzióban, hogy tovább gyönyörködhess benne. Ehhez viszont az is kell, hogy hűvösebb, de napfényes helyen tárold és ne locsold túl!

Krókusz

Gyönyörű színekben pompázó, különleges virág, amivel azonnal feldobhatod otthonod is. Keress neki közvetlen napfénytől védett helyett, és ügyelj rá, hogy a földje mindig nedves legyen.

Tavaszi virágok a lakásodba - krókusz

De honnan szerezd be őket anélkül, hogy tömegbe kellene menned?

Szerencsére ahogy már szinte mindent beszerezhetsz az interneten, úgy online kertészeteket is bőven találsz. A Virág Online, a Virág Webshop  vagy éppen a Virág Pláza kínálatában is számos gyönyörű cserepes virágot találsz, amiket néhány kattintással meg is rendelhetsz otthonra. Ezután néhány napon belül az ajtódba érkeznek a tavaszi virágok, Neked pedig csak meg kell találni nekik a tökéletes helyet a lakásban!

Ha szeretnéd dekoratívabban elrendezni, mint csak egymás mellé sorakoztatni egy asztalon vagy ablakpárkányon, építhetsz nekik egy virágfalat is!

Vigyél életet a lakásodba egy növényfal megépítésével!