A társkeresés online a legjobb dolog, amit tehetsz – még ha nem is úgy tűnik

Társkeresés online - előnyök és hátrányok

50 felett legtöbben online próbáljuk megtalálni párunkat. Ennek igen egyszerű oka, hogy már nem járunk szórakozóhelyekre, hogy ott ismerkedjünk, a csodákban pedig (már) nem hiszünk. Marad tehát az internet és a társkeresés online.

Miért éri meg mindenképpen kipróbálnod?

A válás hosszú házasság után különösen nehéz. Sok időre van szükséged, mire úgy érzed, képes vagy továbblépni, de még ilyenkor is ijesztőnek tűnik minden. Épp ezért jó, ha a társkeresés online zajlik, ilyenkor mintha “nulladik lépéssel” kezdhetnél. Nem kell szemtől szembe ülnöd senkivel, nem kell idegen emberrel lenned egész este.

Otthon vagy a kényelmes kanapédon és csak nézelődsz. Aztán beszélgetsz, talán jókat nevetsz. Sokkal könnyebb így felfogni, mintha egyből randira kellene menned. Mire pedig valakivel valóban találkozol, már megismered és megkedveled annyira, hogy ne érezd tehernek.

És ami a legfontosabb: nem “kell” semmit tenned! Ha valaki rögtön antipatikus, nem kell vele beszélgetned, csak köszönj el. Végképp nem kell találkoznod egy férfival attól még, hogy egy ideje beszélgettek. Olyan tempóban haladj, ahogyan jól esik és amiben magabiztos lehetsz.

Ne add fel, még ha néha nehéz is!

A tükörnek bizony két oldala van. Az, hogy te 50 felett vagy, azt is jelenti – persze nem feltétlenül -, hogy hasonló korban járó férfit keresel. Beállítod tehát a szűrőt mondjuk 48-60 évre. És mit látsz? Mintha valami nem stimmelne! Így ismét belenézel a tükörbe: néhány ráncot látsz ugyan és a szemed is kissé karikás, de attól még nem nézel ki annyinak, mint a férfiak az oldalon. Ez bizony a saját agyunk kedvessége felénk, feltehetően az oldalon szereplő férfiak sem látják maguknak annyi idősnek, mint te őket.

De ettől még ápolt, fiatalos, sármos férfit találni valóban nem könnyű. A felhozatal miatt a társkeresés online ijesztő lehet, de ne add fel! Csak pörgess tovább, lesznek köztük olyan férfiak is, akikkel örömmel csevegnél.

Az is fontos, hogy ne az ideális férfit keresd, hanem a szimpatikusat. Az online világ ugyanis mondhatni 2 dimenziós, a belső tulajdonságokat nem láthatod (írni pedig bárki tud bármit). Lehet, hogy a szimpatikus férfi élőben annyira vonzóvá válik, hogy máris minden olyan hibája, ami miatt továbbgörgettél volna, eltűnik.

A társkeresés online rögös út lehet, ne stresszelj, csak élvezd

Jegyezd meg: attól még, hogy a társkeresés online nehezebb, mint húszas éveidben volt, messze nem reménytelen. Rég megtanultad már, hogy meg kell csókolni néhány békát, mire a királyfihoz jutsz – most is éppen így van ez.

Attól még, hogy nem leled meg egyből életed párját, érezd jól magad. Élvezd, hogy újra pillangók vannak a gyomrodban egy férfi miatt és szórakozz jól. Idővel pedig eljön A férfi is.

Társkeresés az interneten, avagy visszaút a pasizáshoz

Kiemelt kép forrása: People photo created by Racool_studio – www.freepik.com