A szingliség tudományosan alátámasztott előnyei

A szingliség előnye többféle lehet
A szingliség előnye többféle lehet

Kismillió motivációs előadás, könyv és film foglalkozik azzal, mi a szingliség előnye, ám ezek gyakran csapnak át üres közhelyek latolgatásába. Szeretnénk hinni bennük, szívünk mélyén mégis érezzük, hogy erőltetett módon igyekeznek jó fényben feltüntetni a szingliséget. Most összegyűjtöttük a tudományosan is alátámasztott jó oldalait, hogy végre tényleg elhihessük, nem vagyunk olyan rossz helyzetben mi, szingli nők sem.

Teret ad a gondolkodásra

Sigmund Freud „ismétlési kényszer” elve alapján állítják, hogy egy komoly kapcsolat után hajlamosak vagyunk rossz kapcsolatokba ugrani, így próbálva enyhíteni a fájdalmunkon. Sokan ismétlik a hibáikat újra meg újra, így viszont egy olyan ördögi körbe ragadnak bele, mely a legkevésbé sem hasznos. Minden szakítás után szükség lenne valamennyi egyedül töltött időre, hogy tiszta fejjel, a jó indokok miatt kezdhessünk bele egy újba.

Egészségesebbé tesz

A szingliség egyik legnagyobb előnye, hogy egészségesebbé tesz minket fizikálisan. Bizonyított tény, hogy az egyedülálló emberek több figyelmet fordítanak a testmozgásra. A kutatások igazolták, hogy az elvált nők többet edzenek, mint a házas asszonyok, ráadásul a háziorvosukat is ritkábban kell felkeresniük.

Több a barátunk

A szingliség másik nem elhanyagolható előnye, hogy az egyedülálló embereknek több idejük marad a barátaikra és a családjukra. Kutatások szerint az egyedülállóknak több a közeli barátjuk, nem csak haveri körrel rendelkeznek. Azt is igazolták, hogy a testvéri kötelék is erősebb és mélyebb, ha a felek szinglik.

Jobban bánunk a pénzzel

Egy érdekes kutatás feltárta, hogy míg a szinglik csupán 21 százalékának van adóssága, addig a gyerekes házaspárok 36 százalékának. A kapcsolati életmód elvileg több költekezéshez vezet, ennek oka valószínűleg a szingli emberek kevésbé materialista mentalitása lehet.

Jobban teljesítünk a munkahelyünkön

Azoknak, akiknek nem kell energiát ölniük egy kapcsolat építésébe és rendben tartásába, több erejük marad a munkára, ennek hatására persze jobban is teljesítenek. A szingliség másik nagy előnye, hogy az egyedülálló emberek több üzleti úton vesznek részt, melyek nagyban hozzájárulnak a szakmai fejlődésükhöz, karrierépítésükhöz.

Kevésbé stresszes

Persze, a szingliség tud stresszes lenni. Állandó nyomást gyakorol ránk a társadalom és a körülöttünk levők, ám egy rossz kapcsolat valójában sokkal többet vesz ki belőlünk. Állandóan alkalmazkodni kell valakihez, állandóan oda kell figyelni valaki más igényeire is, ez pedig nem egy jelentéktelen stresszfaktor.

(M.F.) A cikk forrása itt >>

Szingli, gyermektelen, boldog 60-as nő vagyok

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>