A szigma-férfi hét ismertetőjegye

Egy szigma-férfi nagyon más, mint a többiek
Egy szigma-férfi nagyon más, mint a többiek

Az állatvilágban uralkodó hím viselkedésformákat szociológusok megpróbálták az emberekre is rávetíteni. Így születtek meg a különböző férfi típusok, élükön a vezető alfákkal. Rajtuk kívül ismerjük még a csapatjátékos bétákat és a szebb napokat látott omegákat. Na de mi a helyzet a szigmákkal? Mi a szigma-férfi jellegzetessége? Hogyan ismerjük fel? Íme, hét tudnivaló, amit nem árt tudni, ha egy szigma-férfi kerül a közelünkbe.

1. A szigma-férfi a saját dolgával törődik

A szigma-férfi tipikus magányos farkas. Nem támaszkodik másokra és szeret egyedül lenni. Nem lóg a közösségi médián, és még a hozzá közelállókkal sem tartja a kapcsolatot napi szinten. Egyszerűen csak igyekszik a saját dolgával törődni.

2. Képes irányítani az embereket

Bár a szigma-férfi nem sok hasonlóságot mutat az alfákkal, vezetői képességeik hasonlóak. A szigma-férfi azonban az alfával szemben csöndes higgadtságával és megfejthetetlenségével hívja fel magára a figyelmet.

3. Karizmatikus

Ahogyan fentebb is említettük, a szigma-férfi misztikus, hűvös, mégis vonzó. Ezen tulajdonságai pedig olyan karizmát kölcsönöznek neki, ami lehengerli környezetét.

4. Nincs szüksége senkitől semmire

ad

Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, meg kell teremtenünk magunknak néhány alapfeltételt, úgymint a menedék, az étel vagy a szeretet. Ezzel szemben a szigma-férfi azt az érzetet sugallja, hogy neki semmire és senkire nincs szüksége. Önellátó és látszatra erős férfi, aki képes gondoskodni magáról.

5. Független

A szigma-férfi erőlködés nélkül is tökéletesen független. Van egy-két közeli barátja, de csak társaságnak és nem szükségből. Tudatosan választja meg, kivel veszi körül magát, a romantikus kapcsolatot is beleértve.

6. Mindig offline

Jó érzés olyannal találkozni, aki nem a közösségi médián akarja élni az életét. Ugyanakkor a szigma-férfi már-már átcsúszik a másik végletbe, amitől igen régimódinak tűnhet. Nem beszélve arról, hogy nehezen elérhető és nem válaszol az üzenetekre.

7. Nehezen megközelíthető

Mivel a szigma-férfi nem vágyik mások társaságára, nehéz elérni, hogy közel kerüljünk hozzá. Így romantikus kapcsolatot kialakítani egy szigma-férfival nem könnyű feladat. Azonban ha sikerül igaz és mély köteléket létrehoznunk, meglátjuk, hogy munkánk megérte a fáradozást.

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

Milyen érzés egy olyan férfi mellett lenni, akit még rendbe kell hozni?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>