A szex 50 fölött a libidó növelésével kezdődik

A nemi vágy fokozása 50 fölött
A nemi vágy fokozása 50 fölött

Mindenkinél előfordulhat, hogy átmenetileg csökken a szexuális étvágya, de az életkor előrehaladtával a jelenség egyre gyakoribb. Ebben közrejátszik a test és a hormonok megváltozása, illetve a menopauza kellemetlen mellékhatásai. Azonban a szex 50 fölött is élvezetes lehet, a nemi vágy fokozása ugyanis lehetséges!

De nem szabad elfelejteni, hogy a szex 50 felett is lehet jó és rendszeres, amelyben kulcsfontosságú szerepet játszik a nemi vágy fokozása. Gail Satz szexuálterapeuta tanácsai segítenek felkorbácsolni benned a szexuális vágyat.

Maszturbálj!

Az első és legfontosabb, amit tehetsz a libidódért, ha magadra szánsz egy kis időt. Annak érdekében, hogy élvezd a szexet, elsősorban a saját tested vágyaival kell tisztában lenned. Ha idegen neked ez a tevékenység, akkor próbáld meg úgy felfogni, hogy nálad jobban senki sem tudja, mi kell a testednek, és ezzel csakis jót teszel neki. Az önkielégítés a libidó növelésének segítője, és összességében a szexuális életedé is.

Beszélj a nőgyógyászoddal!

Ha már érzékeled a menopauza tüneteit, a hüvelyszárazságot és a változó hormonszintet, akkor érdemes ezt megbeszéli az orvossal. Felírhat alacsony hormontartalmú gyógyszert, illetve érdemes beszerezned a hüvely hidratálását elősegíti készítményekből is.

Fantáziálj!

Hunyd le a szemed és képzelődj bátran! Biztosan van olyan jelenet, aminek hatására izgalomba jönnél, vagy olyan személy (legyen akár híresség), akivel kettesben szívesen elöltenél egy kis időt. A fantáziálásban az a szerencse, hogy a határ a csillagos ég. Csakis rajtad áll, hogy mit képzelsz el, és mitől jön meg a szexuális étvágyad. A nemi vágy fokozása szempontjából nagyon fontos, hogy képes legyél szexuális fantáziálásra.

Tájékozódj és kommunikálj!

Beszélj a problémádról, a kérdéseidről, a félelmeidről, az aggodalmakról és a vágyaidról a partnereddel, vagy adott esetben a nőgyógyászoddal. Előfordul, hogy sok- sok év együttélés után sem ismerik igazán a párok egymás szexuális igényeit, de sosem késő beszélni ezekről, mert ez új utakat nyithat meg kapcsolatban és a szexuális életedben is.

Állj nyitottan a változásokhoz!

Egyrészt el kell fogadnod, hogy a tested is megváltozott, és a szex 50 fölött nem úgy működik, mint évekkel ezelőtt. De ez nem jelenti a szexuális élet végét, hiszen ahelyett, hogy beletörődnél a helyzetbe, fogadd meg a fent említett tanácsokat. Továbbá nyitottnak kell lenned a partnered irányába is, mert vele kell megbeszélned, amit ki szeretnél próbálni. Elsőre lehet, hogy feszélyezni fog a szituáció, de nem kell félned, mert ez segít majd hozzá a jobb szexuális élet kialakulásához.

(H.N.)

A cikk forrása itt >>