A szép haj ára igazán nem nagy – Ezekre figyelj!

A szép haj rendszeres gondozást igényel.
A szép haj rendszeres gondozást igényel.

Az egészséges és szép haj nem kor függvénye. Az igaz ugyan, hogy 50 felett már többet kell tenni érte, de korántsem lehetetlen. Megmutatjuk, hogy milyen hajápolási technikákat kell megtenned a frizurád ragyogása érdekében, és melyek azok a mítoszok, amelyeket jobb, ha elfelejtesz. 

Aludj úgy, mint egy királynő!

Most kivételesen nem az alvás mennyiségére szeretnénk felhívni a figyelmet, hanem a minőségi anyagok fontosságára. Vedd magad körül az ágyban is az egyik legkifinomultabb anyaggal, azaz a selyemmel. Meglepő lehet, de a pamut párnán könnyebben hullik ki a hajad. Ezzel ellentétben a selyem nem „vonzza” a hajszálakat és a szempillákat, így kevesebb szál hullik ki alvás közben. Arról nem is beszélve, hogy az arcodat is „selymesíti”, mivel kevésbé járul hozzá a ráncok kialakulásához.

Vigyázz a fejbőrödre!

A hajszálak növekedése a szőrtüszőkben kezdődik, ezért az egészséges hajkorona egyik alapköve a fejbőr ápolásában rejlik. A fejbőr megújulásához hozzájárul a fejbőr masszázsa, ugyanis ez segíti a jobb vérkeringést. Ám vigyázni kell arra, hogy csak masszírozzuk és ne sértsük meg. Egyes szakértők azt mondják, hogy a fejbőr vérkeringésének javításával a haj növekedését is ösztönözni lehet.

Töltsd fel a szervezetedet tápanyagokkal!

A fehérjéknek, esszenciális zsírsavaknak, a vitaminoknak és ásványi anyagoknak alapvetően nélkülözhetetlen szerepük van az egészségünk megőrzésében, és létfontosságúak a hajápolásban is. Óvva intünk mindenkit az étrendkiegészítők ésszerűtlen használatától, igyekezz ezeket a tápanyagokat természetes forrásból bevinni a szervezetedbe.

A szép haj nem a százszori átfésülésen múlik

Először is nem te vagy Aranyhaj, másodszor pedig teljesen felesleges erre áldoznod az idődet. A túlzott és durva fésülés károsítja a haj szerkezetét, amellyel nem lesz dúsabb és szebb, de sokkal könnyebben fog törni és hullani.

A gyakori vágástól nem nő gyorsabban

A haj átlagosan 1-2 centimétert nő havonta, amely a szőrtüszőknél történik, így azt nem befolyásolja a végéből történő vágás. Ez a mítosz onnan származhat, hogy az egészségtelen hajszálak sokkal könnyebben törnek, így annak ellenére se fog hosszabbnak látszani, ha a tövénél megnőtt. Ettől függetlenül érdemes pár havonta felfrissíteni a hajvégeket, ugyanis a száraz, szálkás, töredezett hajszálak egyáltalán nem nyújtanak esztétikus látványt.

Egészséges, hosszú haj 50 fölött? Nem lehetetlen!

(H.N.)

A cikk forrás itt >>