A selyem párnahuzat meglepően jótékony hatásai

A selyem ágynemű az alvás luxusa
A selyem ágynemű az alvás luxusa

Miután átálltam a selyem párnahuzat használatára, a hajam és a bőröm is megváltozott. Soha életemben nem gondoltam volna, hogy ekkora hatással lehet rám holmi ágyneműcsere, és mégis. Bizonyíthatom, hogy a fiatalabb bőr és a selymesebb haj titkát bizony az ágyban kell keresni!

A bőröm fiatalosabb lett

A selyemtől nem csak elegánsabbnak tűnünk. Marnie Nussbaum amerikai bőrgyógyász szerint valódi előnyei is vannak a finom anyagnak. Mivel nem durvák, nem okoznak annyi ráncot, mint a gyapjú ágyneműk. Az egyhónapos tesztidőszak alatt egyértelműen éreztem, hogy a ráncaim kevésbé voltak hangsúlyosak, különösen a szemem és a szám körül.

Nem gubancolódott a hajam

Egy átlagos párnahuzaton való alvás után reggelre legtöbbünknek össze-vissza, kócosan áll a haja. A selyem párnahuzat különösen jelentős segítséget jelenthet a göndör hajú nőknek, hiszen jobban kordában tartja a rakoncátlan fürtöket. Hihetetlen, de a hajam sokkal selymesebb és kezelhetőbb, mióta a selyem párnahuzat mellett döntöttem.

Kevésbé vagyok gyűrött reggel

Gondolom, nektek is ismerős, amikor reggel belenéztek a tükörbe és gyűrött, piros foltos arcot láttok magatok előtt. Ez bizony gyakran a rossz anyagnak köszönhető. A selyem párnahuzatnak köszönhetően reggel könnyen és magabiztosabban indul a napom, hiszen nem egy használhatatlan külső köszön vissza rám a tükörből.

Kitisztultak az aknéim

A hűvös selyemnek köszönhetően sokkal nyugodtabban és békésebben alszom éjszakánként. A pihentetőbb alvás a bőrömre is jó hatással van, teljesen kitisztultak az aknéim. Ráadásul a selyem ágynemű arra késztet, hogy gyakrabban cseréld, így az állandó tisztaság is sokat segít abban, hogy a bőröd is tisztább legyen.

A karikáim eltűntek

A hűvösebb és pihentetőbb éjszakák hatására a szem alatti karikáim is halványodtak. Már nincs szükségem annyi korrektorra és alapozóra, mint régen, a tekintetem sokkal egészségesebb, fiatalosabb és kipihentebb.

Azt hiszem, a fenti példák igazolják, hogy a selyem párnahuzat és ágynemű a lehető legjobb választás. Próbáljátok ki ti is, kíváncsian várjuk a tapasztalataitokat!

(M.F.) A cikk forrása itt >>

Meddig higiénikus halogatni az ágynemű mosását?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>