A rózsaszín az új zöld! Megérkeztek a legtrendibb pink szobanövények

A rózsaszín szobanövény ma igazán trendi
A rózsaszín szobanövény ma igazán trendi

A zöld szobanövények ideje lejárt. 2019-ben ugyanis a rózsaszín szobanövények hódítanak, minden mennyiségben. A rózsaszín levelek frissítően hatnak a berendezésre, új, bohókás hangulatot árasztva magukból. Ismerd meg, melyek ezek a nem mindennapi szobanövények, és szerezd be őket minél hamarabb!

Rózsaszín dárdalevél

A megszokott, teljesen zöld szobanövények helyett szerezzünk be egy pink dárdalevelűt! Ez a növény Brazíliából származik, ahol a párás esőerdőkhöz szokott, így lakásunkban is sok nedvességet kell neki biztosítani. Ne felejtsük el rendszeresen öntözni, párásítani, valamint ne tegyük ki közvetlen napfénynek, ha azt szeretnénk, hogy hosszú életű legyen!

Amerikai kövirózsa

Amennyiben a dárdalevélnél kevésbé igényes szobanövények élik csak túl otthonunkban, a rózsaszín amerikai kövirózsa a lehető legjobb választás. Elég nagy ritkán öntözni, viszont fontos, hogy laza szerkezetű talajba ültessük. Nyáron kiültethetjük, télen azonban a szobanövények mellett a helye, a fagyot ugyanis nem vészelné át.

Anacampseros Telephiastrum

Jó hír, hogy több rózsaszín kövirózsa faj is létezik, így változatos kavalkádot ültethetünk össze. Az egyetlen különbség e között és az amerikai kövirózsa között, hogy az Anacampseros Telephiastrum még több napot igényel, nagyjából napi hat órán át tartó süttetésben érzi jól magát.

Pink levélcsillag

A levélcsillag rózsaszín és zöld változatban is létezik, valamint szép, fehér virágot hoz, aminek köszönhetően méltó helyet kapott a legdivatosabb szobanövények között. Ültessük laza, tőzeges talajba, és tartsuk meleg helyen, de véletlenül se a tűző napon! Párásítsuk és öntözzük rendszeresen, valamint a tápoldatozásról se feledkezzünk meg!

Pink princess filodendron, azaz a rózsaszín hercegnő

Erről a filondendronról azt hihetnénk, hogy a szobában felejtettük festéskor. Mintája ugyanis arra emlékeztet, mintha ráfröccsent volna a zöld levelekre egy kis rózsaszín festék. Kedves megjelenésükön kívül azonban a filodendronok még egy okból kivételes szobanövények. Érdekes és hasznos tulajdonságuk ugyanis, hogy képesek megkötni a port a levegőből.

(D.R.)                                                                                       A cikk forrása itt >>

A szobanövények keveset kérnek, de sokat adnak

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>