A ráncosodás elkerülhetetlen, vagy orvosolható?

ráncosodás

Sokan úgy tekintenek a ráncaikra, mint olyan kellemetlen tünetekre, amik léteznek, de képtelenség megszabadulni tőlük. Bele kell törődni abba, hogy az arcbőr idővel megereszkedik, hogy a szarkalábak előbukkannak. De mi van azokkal a fiatalokkal, akik a korukból adódóan nem kellene, hogy ráncosodjanak, mégis ezzel küzdenek? Akkor elképzelhető, hogy ennek az egésznek a kialakulása nem csak az életkorhoz köthető? Ez pontosan így van. S mivel most megdöntöttünk egy erősen a köztudatba ékelődött hiedelmet, akkor jöhet is a következő meghökkentő hír. A ráncosodás, a megereszkedett arcbőr nem olyasvalami, amibe bele kell törődni, hanem olyasvalami, ami teljes mértékben eltüntethető. Ne aggódj tovább megereszkedett arcbőröd miatt – van rá megoldás a HIFU kezeléssel!

Hogy is van ez?

A megoldás kézenfekvő, napjainkban bárki számára elérhető. A HIFU kezelés (High Intensity Focused Ultrasonic) egy olyan különleges orvosesztétikai eljárás, ami gyakorlatilag műtéti beavatkozás nélkül teszi lehetővé az arcbőr fiatalodását, megújítását. Ez úgy hangzik, mint egy délibáb, pedig ez ténylegesen a kézzel fogható valóság. Sokakban az a kép él, hogy a ráncok ellen egyedül a ráncfelvarrás jelenthet gyógyírt. De ki az, aki szívesen feküdne orvosi szike alá? Sokan megteszik, de a legtöbben ettől az úttól tartózkodnak, abszolút érthető módon. A jó hír az, hogy akik nem szavaznak a szikére, voksolhatnak valami másra. Például a HIFU kezelésre, ami egy remek alternatíva a műtéti beavatkozások elkerüléséhez, és ideális azok számára, akik biztonságos és hatékony módszert keresnek a bőr öregedésének lassítására. Amerikában ez a második leggyakrabban alkalmazott szépészeti eljárás a plasztikai sebészeti műtétek után.

A microson pen segítségével végzett kezelés generálta energia mélyen a bőr alatt meghúzódó izomrétegekben fejti ki pozitív hatását, miközben nyilvánvaló módon a bőr felszínére is hatást gyakorol. Az eredmény egyszerűen nagyszerű. Feszesebb, fiatalosabb, üdébb arcbőr, és a ráncok elhalványulása, eltűnése. Ahogy arra fentebb is utaltunk a ráncosodás nem kizárólag genetika vagy életkor függvénye. A stresszes életmód épp úgy kiváltó okként szerepelhet, mint a dehidratáció, azaz a túl kevés folyadékbevitel, aminek következtében a sejtek jóformán kiszáradnak. A pórusok ilyenkor az el nem távozó salakanyagokkal eltelítődnek, míg a bőr megereszkedik, öregebbnek, sokkal ráncosabbnak látszik. Nem csoda, hogy nem egyszer pusztán a vízbevitel mennyiségének növelése csodákra képes, ahogy az sem hátrányos, ha a bőr folyamatosan tápláló ápolással gazdagodik. A HIFU kezelés pazarul kombinálható egyéb bőrmegújító eljárásokkal, aminek következtében az amúgy is látványos hatás tovább fokozható.

Mi történik a beavatkozás alatt?

A HIFU kezelés során az ultrahang három mélységben hat a bőrben – 4,5 mm, 3 mm, és 1,5 mm. A bőr felszínén áthatolva képes bejutni és elnyelődni a mélyen bőr alatti, izomfelszíni rétegekben, ahol pontszerű “sebeket” ejtve, lokalizált hőkárosodás révén indítja be a bőr rugalmasságáért felelős kollagén- és elasztinrostok termelődését, mindezt úgy, hogy nem okoz felhám-sérüléseket.

Meddig tart a hifu kezelés hatása?

Már egyetlen kezelés látható, látványos végeredménnyel jár. Ami azonban csak a kezdet, ugyanis két-három hónap alatt teljesedik ki a pozitív, megfiatalító hatás, ami aztán akár egy-két éven át is megmaradhat. Azaz nem múló ábránd csupán. A fenntartó, megújító kezelést érdemes ezután évente megismételni. És ennyi! Nincsen más hátra, mint előre, fiatalosan, lendületesen, telve élettel, kicsattanó, üde arcbőrrel, ráncok nélkül, boldogan!