A Plitvicei-tavak és környéke télen is varázslatos kirándulóhely

Plitvicei-tavak télen
Plitvicei-tavak télen

A nagy kirándulók nem szívlelik annyira a telet, hiszen jócskán megcsappan azoknak a helyeknek a száma, ahová ellátogathatnak. A Plitvicei-tavak Nemzeti Parkja szerencsére télen is rengeteg örömöt kínál a turistáknak.

Miért közkedvelt?

Az utazók előszeretettel látogatnak el Horvátországba, hogy meglessék a Plitvicei-tavakat. Míg nyáron a szép zöld növényzet és a fürdésre alkalmas vízesés várja a turistákat, addig télen egy igazi csodaországot vehetnek szemügyre. Mindent hó borít, a vízesések befagynak és a téli táj lélegzetelállító látványt nyújt.

Sok a turista télen?

Valószínűleg kevesebb turistára számítunk, mint amennyi valóban fogad minket. A Plitvicei-tavak téli látképe évről évre egyre népszerűbb, és ha nyári forgalomra nem is kell számítanunk, ne higgyük, hogy mi leszünk az egyetlen látogatók. Főleg hétvégén és az ünnepek alatt nagy a nyüzsgés.

Látogatható az egész park?

Télen a park egyes részeit lezárják. Ennek igen ésszerű okai vannak, a fagynak köszönhetően a barlangokból veszélyes jégcsapok lóghatnak le, melyek akármikor lezuhanhatnak, és a nagy vízesés sem biztos, hogy a biztonságos keménységig fagy be. A balesetek elkerülése végett egyes ösvényeket teljesen elzárnak a látogatók elől.

Mikor menjünk?

A Nemzeti Park honlapján megéri előre tájékozódni az időjárásról, így nem autózunk ki feleslegesen, ha épp nincs hó a parkban. Télen a park korábban zár a sötétedés miatt, mint nyáron, így megéri korán érkezni, hogy legkésőbb 4-ig elhagyhassuk a parkot. A látogatáshoz szükséges információk mind elérhetőek ezen a hivatalos honlapon.

Hours of operation

The national park is open 365 days a year, though the hours the park is open to the public varies depending on the season. You can check out the national park’s hours of operation by season on the following link.

Pár kedvcsináló fotó

Ha a szavak nem győztek meg róla, hogy a Plitvicei-tavakat megéri felírnod a téli kiránduló helyeid listájára, következzék most pár fotó, melyek már biztosan elérik a kívánt hatást.

Photos

Nacionalni park

Mihályi Fruzsina

Öt megfizethető úti cél, ahol a nyaralás télen is lehetséges

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>