A parfüm használatakor is hibázhatsz! Ezekre figyelj oda!

A parfüm használata a jó megjelenés része
A parfüm használata a jó megjelenés része

A parfüm használata egyszerű, de nem ár tisztában lenni egy-két aranyszabállyal. Tudtad például, hogy a környezettől függ, hová kell fújnod? És arról hallottál már, hogy nem jó, ha a fürdőszobádban tárolod? Cikkünkben áttekintjük a leggyakoribb parfümhasználati hibákat. 

Ne dörzsöljük, csak spricceljük!

Belénk ivódott a mozdulat, hogy miután egyik csuklónkra permetezzük a parfümöt, a másikkal összedörzsöljük, és csak azután érintjük a nyakunkhoz. Pedig a dörzsöléssel felmelegítjük a bőrünket, melynek hatására természetes enzimek szabadulnak fel, melyek megváltoztatják az illatot. Ahhoz, hogy a parfüm aromája sértetlen maradjon, elég, ha mindkét csuklónkra spriccelünk egy keveset és utána várunk, míg beszívódik.

A környezet kulcsfontosságú

Nem mindegy, hol tároljuk kedvenc parfümünket. Akárcsak az élő organizmusok, az illatos víz is ki van szolgáltatva a környezetváltozásoknak. Nem jó például, ha a parfüm hidegből melegbe vándorol, mert nem várt kémiai reakciók léphetnek fel, amelyektől hamarabb öregszik meg a parfüm. Ha a fürdőszobánkban tároljuk a parfümöt, a zuhanyzó gőze hamar tönkreteheti. Szobahőmérsékleten, dobozban óvhatjuk meg legegyszerűbben az öregedéstől.

Kis kiszerelést válasszunk!

A minőségi parfümök kis kiszerelésben kaphatóak. A félig üres fiolákban ugyanis az oxigén pusztítani kezdi az illatszer molekuláit és így teljesen megváltozik a parfüm aromavilága. Ha választott parfümünk csak nagy kiszerelésben áll rendelkezésünkre, kis üvegcsékbe kisebb adagokat készíthetünk belőle.

Ne féljünk a mesterséges anyagoktól!

Az emberek odavannak a természetes összetevőjű termékekért, így a parfüm kiválasztásakor is figyelembe veszik, hogy az miket tartalmaz. Nem kell ódzkodni a mesterséges összetevőktől, ugyanis szigorú ellenőrzéseken esnek át a parfümök, mielőtt a polcokra kerülnének. A frézia, a bazsarózsa és a liliom aromája például mesterséges anyagok hozzáadása nélkül aligha lenne tartósan kinyerhető.

Nem mindegy, hová fújjuk

Ahhoz, hogy a hatás hosszan kitartson, megéri megfogadni néhány tanácsot. Például fontos, hogy ruháink ne fedjék el azt a területet, ahova spricceltük a parfümöt. Ne csak a levegőbe fújjuk az illatszert, a pulzus pontokra, vagyis a csuklóra és a nyakra összpontosítsunk. Ha viszont kifejezetten meleg, párás klíma vesz minket körül, nem érdemes bőrünkre spriccelnünk a parfümöt, hiszen az izzadás csak elrontja az illatát. Ilyenkor legjobb, ha kiegészítőinkre, például kendőnkre, vagy akár hajunkra permetezzük.

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

A hamis parfüm pár egyszerű lépésben leleplezhető

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>