A nyitott házasság jól működő életforma is lehet?

A nyitott házasság kérdése megosztja az embereket
A nyitott házasság kérdése megosztja az embereket

Manapság egyre több pár dönt úgy, hogy nyitottá teszi a házasságát, azaz elfogadottnak tekinti a félrelépést. A nyitott házasság egy roppant megosztó téma, melyet több aspektusból is megéri megvizsgálni. Mostani cikkünkben egy nyitott házasságban élő párral készített interjút közlünk.

Mikor mondtatok le a monogámiáról?

Két éve voltunk együtt, amikor komolyan beszélgetni kezdtünk a monogámiáról. Kiderült, hogy egyikünk sem hisz benne igazán, ekkor döntöttünk úgy, hogy megnyitjuk a párkapcsolatunkat. A férjem hozta fel a témát, és mivel fiatalon jöttünk össze, úgy gondolta, mindkettőnknek kijár a tapasztalatszerzés. Őszintén át tudtuk beszélni az ötletet, és végül közös egyetértésben döntöttünk a szabadság mellett.

Hogyan jellemeznéd a nyitott házasságotokat?

Hihetetlenül boldogok vagyunk együtt. Lassan merültünk bele az új életmódba, rengeteget kommunikáltunk erről, hogy senkinek se legyen rossz érzése. Volt olyan, akivel egy évig randevúztam, és a férjem akkor is mindvégig támogatott. Jobban szereti, ha valakivel hosszabb ideig vagyok együtt, mert így tudja, hogy biztonságban vagyok. Az ismeretlen emberek mindkettőnket megrémítenek. Ő két nővel is járt közel egy-egy évig, engem egy cseppet sem zavart. Meglepő, hogy mennyire természetes is tud lenni egy nyitott házasság.

Milyen gyakran találkoztok másokkal?

Körülbelül hetente egyszer. A férjemnek több ideje van, ő talán kétszer is elmegy. Extrém válogatós vagyok, nem is akad mindig olyan, akivel szívesen találkoznék, így nálam gyakran van üres járat. A férjem sosem éjszakázik máshol, nálam már előfordult, hogy nem otthon aludtam, de azért azt preferáljuk, ha éjjel együtt lehetünk.

Van, hogy rátok tör a féltékenység?

Kulcsfontosságú, hogy mindig éreztessük a másikkal, hogy értékes számunkra. Mivel nagyon odafigyelünk a megbecsülésre, nincs okunk a féltékenységre. Ha nem nyugodna biztos alapokon a kapcsolatunk, biztosan féltékenyek lennénk, de így szerencsére egyáltalán nem vagyunk azok.

Mik az alapszabályok?

A legfontosabb szabály a kommunikáció. Őszinték vagyunk egymással is és azokkal is, akikkel találkozgatunk. Így mindenki tudja, hogy boldog házasságban élünk, és nem keresünk hosszú távú elköteleződést. A másik alapszabályunk, hogy nem találkozhatunk egymás párjával. Ez is segít visszatartani a féltékenységet. Na, és persze kötelező védekeznünk, ha mással létesítünk szexuális kapcsolatot.

Lettél már szerelmes a férjed mellett?

Igen, egyszer beleszerettem valakibe. Persze nem szerettem úgy, mint a férjemet, de azért mély érzések fűztek hozzá. A párom nagyon támogató volt. Vicces volt megtapasztalnom, milyen az, amikor a férjed vigasztal egy szakítást követően. A férjem még nem esett szerelembe, főleg olyan nőkkel kezd, akik nem keresnek semmi komolyat.

Egymáshoz hasonló típusú emberekkel találkozgattok?

Én idősebb, érettebb férfiakkal randevúzom, a férjem pedig nálam szabad szelleműbbekkel. Érdekes, de az a férfi, akibe beleszerettem, nagyon hasonlított a férjemre, mind külsőleg, mind a személyes tulajdonságait tekintve.

Jobbá tette az életeteket a nyitott házasság?

Igen, száz százalékban meg vagyok győződve róla, hogy a nyitott házasság hatására a mi párkapcsolatunk is jobb lett. Sokkal közelebb érzem őt magamhoz, a szexuális életünk is briliáns.

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

5 téves stratégia, amivel tönkreteszed a házasságodat

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>